Sprema se 13. Stih u regiji, pjesnički festival koji povezuje poezijom i glazbom

Zagreb, Varaždin, Vrbovec – 27. – 30. lipnja 2024.

13. SUR

Festival Stih u regiji (SUR), koji već trinaesti put okuplja pjesnike, književne kritičare, urednike i glazbenike iz Hrvatske i susjednih zemalja, održat će se od 27. do 30. lipnja 2024. godine u tri hrvatska grada; Zagrebu, Varaždinu i Vrbovcu.

Prvo izdanje “Stiha u regiji” održano je u lipnju 2009. u Zagrebu i Rijeci. U prošlih 12 izdanja, festival je ugostio više od 100 pjesnika, književnih kritičara i urednika iz Hrvatske te 70-ak pjesnika iz susjednih zemalja. Festival je postao prepoznatljiv po izvrsnim čitanjima poezije, uspješnim okruglim stolovima i razgovorima s pjesnicima, ali i po nastupima poznatih glazbenika kao što su Arsen Dedić, Josipa Lisac, Nina Romić, Sara Renar, Dunja Knebl, Lidija Bajuk, Gentleman, Sleepyheads i mnogi drugi.

SUR 2024.

Ovogodišnji, 13. po redu festival “Stih u regiji” održava se pod okriljem Hrvatskoga društva pisaca (HDP) te u partnerstvu s Hrvatskim P.E.N. centrom. Festival će okupiti 17 pjesnika iz inozemstva, od Ukrajine, preko Italije i Slovenije, do Velike Britanije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Bugarske, uz dvadesetak domaćih pjesnika. Program će uključivati i desetak kantautora na mini koncertima, promocije knjiga, razgovore s piscima i performanse.

Program festivala

  1. i 28. lipnja – Zagreb Prva dva dana festivala, u Zagrebu će se na nekoliko lokacija održati promocije novih pjesničkih knjiga Branislava Glumca i Ivana Kapeca, te razgovori s piscima iz Italije, Velike Britanije i Ukrajine. Na večernjim koncertima nastupit će Denis Katanec i Damir Šodan te Tomi Novak koji će izvoditi pjesme legendarnog Leonarda Cohena.
  2. lipnja – Varaždin Treći dan festivala, SUR će gostovati u Varaždinu. U HNK Varaždin će se održati čitanja pjesnika, uključujući sudionike festivala i lokalne pjesnike, njih ukupno 40-ak. Glazbeni dio programa uključuje nastupe Dunje Knebl i Roka Margete, dok će Nevena Radulović izvesti performans na stihove Neve Lukić.
  3. lipnja – Vrbovec Zadnji dan festivala, SUR se seli u Vrbovec, gdje će se na stejdžu u Celinama cijeli dan i večer izmjenjivati pjesnici i glazbenici. Na mini koncertima nastupit će Nina Romić i Jelena Galić, Dunja Knebl i Roko Margeta, Lidija Bajuk, Ivan Škrabe, Miriiam, Ivan Kapec, Tomi Novak i Damir Šodan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X