Supruga Chrisa Cornella tvrdi da su lijekovi protiv anksioznosti uzrok njegove smrti

Vicky Cornell, supruga tragično preminulog Chrisa Cornella izdala je priopćenje u kojem stavlja sumnju da su možda lijekovi protiv anksioznosti koje je uzimao njen muž uzrokovali njegovo samoubojstvo u srijedu 17. svibnja u hotelskoj sobi MGM Grand Casina u Detroitu.

Chris i Vicky Cornell (Izvor: Chris Cornell official/Facebook)
Chris i Vicky Cornell (Izvor: Chris Cornell official/Facebook)

Vicky u izjavi navodi kako je Chris bio odan suprug kojem je na prvom mjestu bila obitelj, a potom glazba, uzimajući za primjer njegove dolaske kući kad je imao slobodnih dana unutar turneja.

„Odletio je oko podneva u srijedu za Detroit nakon što smo proveli vrijeme s djecom. Pričali smo o planovima za odmor za Memorial Day i ostalim stvarima koje smo željeli raditi“, piše u izjavi, a kako prenosi Rolling Stone, Vicky je primijetila promjenu raspoloženja kod supruga tijekom telefonskog razgovora nakon održanog koncerta.

„Bio je drugačiji. Sricao je riječi. I kad mi je rekao da je uzeo Ativana par pilula više, kontaktirala sam osobu iz njegovog obezbjeđanje i zamolila da provjere je li dobro. Ono što se potom dogodilo ne može se opisati riječima i nadam se da će daljnje medicinske provjere donijeti detalje o tome. Znam koliko je volio djecu i da ih nije želio nipošto povrijediti, pogotovo ne na način da sebi oduzme život“, tvrdi Vicky Cornell.

Kirk Pasich, odvjetnik obitelji Cornell, naveo je kako lijek Ativan, koji se inače prepisuje ovisnicima, ako ga se uzme više od propisane doze može uzrokovati paranoju, suicidalne misli, isprekidani govor i suženo rasuđivanje, a Vicky Cornell je upravo navela da je Chris imao problema s govorom preko telefona.

„Bez rezultata toksikoloških testova mi ne možemo točno utvrditi što se događalo Chrisu, ako je bilo koja supstanca uzrokovala i doprinjela njegovom ponašanju i tragičnoj odluci. Chris je bio na terapiji odvikavanja i možda je uzeo više od dozvoljene doze Ativana. Njegova obitelj vjeruje da ako je Chris sebi oduzeo život, onda nije znao što čini i da su medikamenti utjecali na njegovu prosudbu u tom trenutku“, izjavio je Pasich.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X