Terraneo – My Bloody Valentine najavljuje nastup glasnoće 120 decibela

Organizator ovogodišnjeg Terraneo Festivala u Šibeniku izašao je u javnost sa zahtjevima glazbenika koje su poslali u svojim tzv. riderima. Iako se rideri obično odnose na potraživanje opreme i udovoljavanju prehrambenih i navika smještaja, grupi My Bloody Valentine je sasvim druga (važna) stvar na pameti.

My Bloody Valentine

My Bloody Valentine su, kada je njihov zvuk u pitanju, besokompromosni te inzistiraju na svirci od 120 decibela. Zbog toga su svi promotori na njihovoj turneji dužni imati čepiće za uši za svi posjetitelji koji se žele zaštititi od ‘buke’. Posebne upute dane su osiguranju u prvim redovima, koje čepiće mora imati kod sebe i, prema potrebi, podjeliti publici u prvim redovima, dok su organizatori obavezni imati poseban punkt s čepićima i natpise da su oni dostupni. Čepiće za uši, naravno, plaća organizator.

The Prodigy su pored kartona Moet šampanjca naručili i bocu kisika. Od skromnijih ali neobičnih zahtjeva ističe se pjevačica Azealia Banks koja želi bočicu Nivea kreme i šiltericu s natpisom ‘Šibenik’. Kuhanim jajima su ‘opsjednuti’ Calexico i Wu-Tang Clan, dok grupa Mambo Kurt zahtijeva jedino da se prema njima organizatori odnose kao prema normalnom rock bendu – što god to značilo.

Jedini izvođač kojem organizator neće ispuniti sve zahtjeve iz ridera je domaći rap dvojac Krankšvester. Krankšvester je tražio 600 sarmi, 30 litara mlijeka i 10.000 žireva.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X