Terraneo – od elektronike do akustike, preko 40 programa tijekom Festivala

Pored već najavljenih svjetski priznatih stranih i domaćih izvođača, festival Terraneo u Aero zoni ugostit će više od 30 DJ-eva i elektronskih live bendova najšireg spektra žanrova.

Terraneo 2012 - Aerozona i ostali glazbeni program

Tako će šarmantna i opuštena Aero zona postati privremena glazbena party meka za sve festivalske posjetitelje. Spomenuti festivalski prostor sastoji se od glavne pozornice Aero, Red Bull Music Academy stage at MTV hangara, Muzika.HangaR-a i bonbon bara. Na suprotnoj strani festivalske lokacije, kamp će ugostiti deset hrvatskih bendova koji će svirati na Akustika pozornici.

Smjernice pri osmišljavanju programa Aero zone rezultirale su sa četiri žanrovski različita, elektronska plesna glazbena programa koja se odvijaju istovremeno u krugu od 50 metara tijekom svakog festivalskog dana. Spomenuti programi dosežu do najrazličitijih glazbenih ukusa – raznolikost je glavna odlika Aero zone; tako će posjetitelji moći birati između drum’n’bassea, rare space discoa, deep housea,  dub stepa, uk bassa, hip hopa, breaks/scratch groova, getcho tech-a, indie electronice, itd.

Blaga mediteranska klima u kombinaciji sa nizom bendova koji će na pozornici Aero nastupati sve do jutarnjih sati inicirala je ideju o ‘warm down’ DJ-setovima  koji će trajati od 4.00 do 08.00 sati. Za tako delikatan zadatak odabrani su ‘old school’ DJ-evi koje odlikuje dugogodišnje iskustvo ispred plesnog podija te enciklopedijsko poznavanje glazbe. Ilija Rudman, Slobodan Brkić aka DJ Brka (Disco not Disco), Dejan Gavrilović aka Funky Junkie te Baris K nastupat će sa specijalnim balearic DJ setovima kakvi dolikuju dočekivanju izlaska sunca nakon burne koncertne noći.

U poluotvorenom hangaru Aero zone, Muzika.HangaR-u posjetitelje očekuje intimnija atmosfera karakteristična za vrele underground klubove. Svakog dana ti će prostori odzvanjati drugačijom klupskom glazbom u rasponu od jungle/drum’n’bass, hip hop/rare grooves/breaks/scratch sve do rare disco/deep housea. Dj-evi koji će tamo nastupiti dolaze iz trenutno najuspješnijih i najpopularnijih regionalnih i europskih underground nezavisnih DJ kolektiva; svake večeri nastupat će najzanimljiviji predstavnici DJ kolektiva raznih žanrova.

A nakon integracije na brojnim svjetskim festivalima, Red Bull Music Academy (www.redbullmusicacademy.com, www.redbullmusicacademyradio.com) ovog će se ljeta prvi put pridružiti festivalu Terraneo. RBMA zvijezde i polaznici predstavit će šarenu paletu novih, uzbudljivih plesnih zvukova u jednom od hangara Aerozone. Tijekom tri dana posjetitelji će imati priliku uživati u jedinstvenom zvuku vrlo popularnog britanskog projekta Disclosure (live), mixevima švedskog house čarobnjaka Axela Bomana, prepoznatljivom opusu njemačkog znalca Gerda Jansona, jednog od najistaknutijih članova Red Bull Music Academy, britanskim bass izvođačima (xxxy, Seiji i Nightwave),  predstavniku jedinstvenog bečkog apstraktnog zvuka Cid Rimu (live) te posebnom dj setu američkog gramofonskog virtuoza DâM FunKa, pripremljenom specijalno za nastup na ovoj RBMA stageu. Domaću scenu na Red Bull Music Academy stageu predstavljat će Eddy Ramich, Maja Milich i Jogarde.

bonbon bar i ove godine pruža utočište svim posjetiteljima koji nakon koncerata žele provesti noć u vizualno i glazbeno šarenom okruženju. Spomenuti prostor osmišljen je u dogovoru s našim prijateljima iz bonbona, a tamošnji program uključuje ponešto drugačiji glazbeni izbor koji odskače od regularne festivalske ponude. Recentni hitovi s top lista, pjesme uz koje smo odrastali, pop, elektronika, rock… sve spomenuto zapakirano u jednu ‘komercijalniju’ priču. DJ-evi zaduženi za bonbon zabavu spoj su već poznatih imena klupske scene koji će za tu prigodu izići iz svojih uobičajenih okvira, kao i neka nova lica sa ‘pomaknutim’ muzičkim ukusom.

Konačno, Akustika postaje nova, dodatna pozornica u sklopu festivala, koja će se nalaziti u festivalskom kampu i time omogućiti uživanje u akustičnim svirkama svim posjetiteljima kampa. Svirke će se održavati tijekom pet dana, točnije od 6. do 10. kolovoza, s time da će svaki od spomenutih dana na Akustici gostovati po dva izvođača, koji će se publici predstaviti kroz akustičnu svirku u trajanju od sat vremena.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X