The Killers dolaze na 15. INmusic festival

Najveći bend iz Las Vegasa dolazi ovo ljeto na jarunsko jezero. The Killers su najavljeni kao headlineri 15. INmusica.

The Killers na 15. INmusicu

Godine 2001., Brandon Flowers napušta synth-pop sastav Blush Response jer se ne želi s njima odseliti u Los Angeles, i potom se javlja na oglas budućeg gitarista sastava Davida Keuninga u časopisu Las Vegas Weekly kojim se poziva zainteresirane u rock-sastav inspiriran Oasisom, The Cureom, New Orderom i The Smithsima. Dvojica se sastaju i smjesta zaključuju da će sjajno funkcionirati kao sastav. Pronalaze basista i gitarista i počinju karijeru kao The Killers.

Britanski časopis NME rano je otkrio The Killerse, hvaleći njihove rane nastupe u Ujedinjenom Kraljevstvu, a sastav postaje još poznatiji izlaskom debi-albuma “Hot Fuss” 2004. godine.

Prvi singl s albuma, “Somebody Told Me”, postaje instant-hit, praćen još uspješnijim “Mr. Brightside”. Album je, kao i singlovi, vrlo uspješan kod publike, te dočekan s oprečnim reakcijama kritičara, možda zasićenih naglim preporodom ’80-ih u glazbi. No, sve nakon toga je glazbena povijest.

Naziv The Killers potječe iz video-spota za skladbu “Crystal” sastava New Order, u kojem Orderovci glume imaginarni sastav tijekom čijeg se nastupa na bas-bubnju može vidjeti natpis The Killers. Flowers je 2005. na festivalu “T in the Park” u Londonu nastupio s New Orderom i izveo baš “Crystal”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X