The Membranes i (The) Lesser Men pojačanje na koncertu Marka Lanegana

Mark Lanegan nedavno je krenuo na svjetsku turneju u sklopu koje promovira novi album ‘Somebody’s Knocking’, a zagrebačka promocija će se održati u Tvornici kulture, 26. studenog 2019., u sklopu Fall festa.

The Membranes (Foto: promo)

Kao posebni gosti Marka Lanegana, tu večer će nastupiti i kultna britanska post-punk skupina The Membranes.

Inspirirani punkerskom DIY filozofijom The Membranes su nastali davne 1977. u Blackpoolu. Poput suvremenika s kojima su djelili pozornice kao što su Nick Cave, Black Flag, Einsturzende Neubauten, The Fall, Bauhaus, Big Black i Killing Joke, odabrali su svoj put i postali izuzetno utjecajan underground bend koji je do kraja 80-tih objavio šest studijskih albuma i devet singlova i postao miljenik legendarnog BBC-jevog DJ-a Johna Peela.

Grupa je 1990. uzela pauzu koja je trajala do 2009. kad su ih My Bloody Valentine (koji su nekad ranije nastupali kao njihova predgrupa) nagovorili da se ponovo oforme za nastup na All Tomorrow’s Parties festivalu. Povratnički nastup je bio toliko uspješan da ih je i grupa Shellac nagovorila na daljnje svirke, a bend je u konačnici odlučio snimiti i novi album. Dvostruko izdanje “Dark Matter / Dark Energy” objavljeno je 2015.i pokupilo fantastične kritike, najbolje u kompletnoj karijeri benda.

Njihovo najnovije studijsko izdanje “What Nature Gives, Nature Takes Away” objavljeno je ovog ljeta, i na njemu gostuju Chris Packham, Shirley Collins, Jordan i Kirk Brandon. Kritika je I ovaj album objeručke prihvatila, opisujući ga kao “glazbenu verziju slika Hieronymusa Boscha”.

(The) Lesser Men (Foto: promo)

Prije gostiju iz Velike Britanije publici će se predstaviti izvanredni zagrebački bend (The) Lesser Men koji su upravo izdali treći album “References, Reflections: Revelations”, te će, ovom prilikom prikazati sneak-preview onoga što se ima dogoditi na zagrebačkoj promociji, zakazanoj za 23. siječnja iduće godin. Album opisuju kao “pokušaj prepoznavanja neizbježnih referenci na povijest glazbe, opću i vlastitu, njihovog osvještavanja i usvajanja u protuteži skrivanju pod plaštom hinjene originalnosti.”

Cijena ulaznice do 25. studenog je 120 kn, a na dan koncerta iznosit će 150 kn.

Ovaj event jedan je u nizu koncerata koji se održavaju pod zajedničkim nazivom Fall festival, jer festivala nikad dosta, a u sklopu kojeg u Tvornici nastupaju iAcid Mothers Temple, Repetitori Acid Arab. Jedinstvena festivalska ulaznica za sve koncerte je 290 kn.

Službena satnica eventa:

19:30 Ulaz
20:00 Lesser Men
20:45 Membranes
21:40 Mark Lanegan Band

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X