Thom Yorke objavio album ‘Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)’

Frontmen legendarnog Radioheada, Thom Yorke, objavio je novi solo album koji je ujedno i glazbena podloga za novi film ‘Suspiria’ koji je režirao Luca Guadagnino. Album naslovljen ‘Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)’ objavila je izdavačka kuća XL Recordings.

  • 6
    Shares
Thom Yorke (Foto: Greg Williams)

Album „Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)” sastoji se od 25 kompozicija koje predstavljaju miks instrumentalnih komada i pjesama tradicionalnije strukture kao što su „Unmade”, „Has Ended” i „Suspirium” čija je osnovna glazbena tema ujedno i glavna tema filma. Ove tri pjesme su, pored pjesama “Volk” i “Open Again” bile i singlovi koji su najavili izdanje.

„Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)” je kombinaciju klavirskih balada, elektronske glazbe u maniri njemačkog krautrocka, slojevitih vokalnih dionica i melodija koje spajaju motive užasa, čežnje i melankolije. Pored Thoma, svoj doprinos su dali i Sam Petts-Davis kao koproducent, Noah Yorke kao bubnjar, Pasha Mansurov kao flautista, kao i Londonski moderni orkestar i zbor.

Film „Suspiria” je remake istoimenog kultnog horor ostvarenja iz 1977. godine koje je originalno režirao Dario Argento. Radnja novog filma je, kako je to bio slučaj i sa originalom, smještena u Berlin 1977. godine. Film je, kao i album, svoju svjetsku premijeru imao 26. listopada. Glazba iz filma dostupna je na svim digitalnim streaming i download platformama, kao i na duplom CD-u i duplom ružičastom vinilu.

  • 6
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X