Thom Yorke objavio album ‘Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)’

Frontmen legendarnog Radioheada, Thom Yorke, objavio je novi solo album koji je ujedno i glazbena podloga za novi film ‘Suspiria’ koji je režirao Luca Guadagnino. Album naslovljen ‘Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)’ objavila je izdavačka kuća XL Recordings.

Thom Yorke (Foto: Greg Williams)

Album „Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)” sastoji se od 25 kompozicija koje predstavljaju miks instrumentalnih komada i pjesama tradicionalnije strukture kao što su „Unmade”, „Has Ended” i „Suspirium” čija je osnovna glazbena tema ujedno i glavna tema filma. Ove tri pjesme su, pored pjesama “Volk” i “Open Again” bile i singlovi koji su najavili izdanje.

„Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)” je kombinaciju klavirskih balada, elektronske glazbe u maniri njemačkog krautrocka, slojevitih vokalnih dionica i melodija koje spajaju motive užasa, čežnje i melankolije. Pored Thoma, svoj doprinos su dali i Sam Petts-Davis kao koproducent, Noah Yorke kao bubnjar, Pasha Mansurov kao flautista, kao i Londonski moderni orkestar i zbor.

Film „Suspiria” je remake istoimenog kultnog horor ostvarenja iz 1977. godine koje je originalno režirao Dario Argento. Radnja novog filma je, kako je to bio slučaj i sa originalom, smještena u Berlin 1977. godine. Film je, kao i album, svoju svjetsku premijeru imao 26. listopada. Glazba iz filma dostupna je na svim digitalnim streaming i download platformama, kao i na duplom CD-u i duplom ružičastom vinilu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X