Ticketmaster potiho promijenio politiku povrata novaca od ulaznica u jeku pandemije koronavirusa

Platforma će vraćati novac od ulaznica isključivo za otkazane, ali ne i za odgođene koncertne događaje.

  •  
  •  
(Foto: Roberto Pavić)

Obzirom da su su neke svjetske glazbene turneje stavljene na čekanje, a neke otkazane zbog pandemije koronavirusa, jedan od najvećih servisa za prodaju ulaznica promijenio je politiku povrata novca za ulaznice, što će staviti u nepriliku brojne fanove koji će htjeti svoje novce natrag, piše Consequence Of Sound.

Dosad je Ticketmaster nudio opciju povrata novca za sve događaje, bez obzira bili oni otkazani ili odgođeni, s jedinom iznimkom MLB i US Open događaja. Sada je bez ikakve prethodne najave promijenjena komunikacija na internetskim stranicama Ticketmastera tako da se novac od ulaznica vraća isključivo za otkazane događaje, ali ne i za one odgođenog karaktera.

Iz Ticketmaster to objašnjavaju da o odluci organizatora svakog koncerta ovisi povrat novca. Dokle god neki događaj na stranicama Ticketmastera ima statuse ‘postponed’ ili ‘rescheduled’ dotle se ne mogu vraćati novci kupcima ulaznica kojima se preporuča da periodično provjeravaju status događaja za koje su dosad kupili ulaznice. Jedini način za povrat novca u ovom trenutku je da događaj dobije status ‘canceled’ tj. otkazan, što, kao što je već kazano, ovisi o organizatoru.

Ticketmaster također ohrabruje kupce tj. obožavatelje koji ne žele ili ne mogu ići ni na odgođene događaje da svoje ulaznice prodaju na Ticketmasterovoj preprodajnoj stranici, koju također prati kontroverza. Koincidencija ili ne, preprodajna stranica pojavila se 12. ožujka, istog datuma kad je matična kompanija Live Nation obznanila da zaustavlja sve svoje turneje.

U izjavi za The New York Times, Ticketmaster je priznao da je promijenio svoju internetsku stranicu u svjetlu pandemije koronavirusa, ali je tvrdio da se njegova osnovna politika povrata novca nije promijenila.

“U prošlosti, s rutinskim brojem prekida događaja, mi i naši organizatori bili smo u mogućnosti dosljedno pružiti veću fleksibilnost u povratu sredstava za odgođene događaje“, rekao je Ticketmaster i dodao: „Međutim, s obzirom na trenutno neviđenu količinu pogođenih događaja, fokusirani smo na pružanje podrške organizatorima jer oni rade na utvrđivanju raspoloživosti mjesta, novim datumima i pravilima povrata novca, dok paralelno reprogramiramo tisuće događaja u i dalje neizvjesnoj situaciji.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X