Tomec & Grabber dokumentarcem promoviraju ‘Dalmatian Lounge’

Ove godine ćete osim indijskog, španjolskog i latino chillouta imati priliku čuti i hrvatsku verziju vrhunske produkcije. Uložilo se puno vremena i sredstva u cilju približavanja dalmatinske glazbe širem krugu slušatelja ubacivši ih u moderno lounge ruho.

Tomec & Grabber

Dvojac Krešimir Tomec i Marco Grabber najavljuju svoj novi album „Dalmatian Lounge“ u izdanju Scardone kojim su odlučili približiti izvornu dalmatinsku glazbu i mlađim naraštajima kao i novoj generaciji turista koji su otkrili Jadransku obalu. Hrvatske dalmatinske napjeve, koje na ovom albumu pjevaju najnagrađivanije klape – Cambi, Šufit…, su spojili sa modernom lounge glazbom i dogodio se nastavak projekta koji su započeli 2010. svojim prvim albumom „Dalmatian Dub“ koji je bio izrazito hvaljen od strane kritičara.

U stvaranju „Dalmatian Lounge“ sudjelovala su velika producentska imena iz SAD-a i UK koji su radili remixeve za svjetske zvijezde kao što su Beyonce, Lady Gaga, Justin Timberlake… Album je miksan u New Yorku, a masteriran u Londonu, na njemu gostuju i strani DJ-i kao što su Chris Coco i Pete Gooding s Ibize.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XOIRb7lsM6w[/youtube]

U dokumentarcu su sudjelovali i: Matija Dedić, Hrvoje Lozančić iz klape Cambi, Dubravko Jagatić, Ozren Kanceljak, klapa Šufit, svjetski mediji sa svojim recenzijama, Branko Paić, direktor izdavačke kuće Scardona, Zvonimir Dusper – Dus, Iztok Turk, Dado Marušić, Dragan Čačinović – Chach.

“Dalmatian Lounge”, kao što i samo ime govori, zamišljen je kao jedan opuštajući CD s dalmatinskim motivima i nastavak je CD-a Dalmatian Dub. U suradnji s klapama Šufit, Cambi, Lučica i Uzorita, Matijom Dedićem, te dva strana gosta DJ-a i producenta, Chris Coccom i Pete Goodingom, napravili smo CD sa zvukom koji objedinjuje elektronsku glazbu i tradicionalne dalmatinske pjesme. Iako je a capella pjevanje jedini istinski zvuk klape, ovaj CD bi mogao približiti klapsku glazbu i širem, mlađem slušateljstvu.
Najavni singl “Hvarska Serenada”, posvećen je jednom od najljepših otoka, Hvaru i dragim ljudima koje smo tokom vremena tamo upoznali. Upravo je na Hvaru i s Hvaranima snimljen materijal za video spot  Spot će biti napravljen od still image fotografija posebnom 3D tehnikom i prikazuje jedan proljetni dan u Hvaru.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X