Tony Bennett i Diana Krall objavljuju zajednički album

Album ‘Love Is Here To Stay’ posveta je glazbi braće Gershwin, a bi će objavljen 14. rujna.

  • 12
    Shares
Tony Bennett i Diana Krall (Foto: Mark Seliger / Universal Music)

Ljubav prema glazbi koju su stvorili braća George i Ira Gershwin spojila je Tonya Bennetta i Dianu Krall u stvaranju prvog zajedničkog albuma “Love Is Here To Stay”, koji će biti objavljen 14. rujna, a najavljeno je pjesmom “Fascinating Rhythm”, koja je dostupna na digitalnim glazbenim platformama, zajedno s pratećim videom.

Prijateljstvo Tonya Bennetta i Diane Krall traje već više od 20 godina – zajedno su bili na turneji te snimili nekoliko dueta za Bennettove albume (“Duets” i “Playin’ With My Friends”), ali ovo je prvi put da stvaraju zajednički projekt, u obliku ovog albumskog izdanja.

Pjesme za “Love Is Here To Stay” izdanje snimane su u pratnji Grammyem nagrađenog sastava Bill Charlap Trio, kojeg čine Bill Charlap (piano), Peter Washington (bas) i Kenny Washington (bubnjevi). Donosi sofisticiranu posvetu glazbi braće Gershwin, jednima od najistaknutijih tekstopisaca i skladatelja američke popularne glazbe. Uz zajedničke izvedbe pjesama “Love Is Here to Stay”, “They Can’t Take That Away from Me”, “Fascinating Rhythm”… album donosi i njihove samostalne izvedbe klasika “But Not For Me” i “Who Cares?”.

Interesantno je i kako je najavna pjesma ovog izdanja “Fascinating Rhythm”, bila ujedno i prva pjesma Tonya Bennetta izdana u fizičkom obliku, pod njegovim tadašnjim umjetničkim imenom Joe Bari, a ovom je prilikom, gotovo 70 godina kasnije, izvodi zajedno s Dianom Krall.

Izdanje produkcijski potpisuju Grammyem nagrađeni Dae Bennett i Bill Charlap, dok se u ulozi izvršnog producenta našao Danny Bennett. Bit će objavljeno u CD i vinilnom obliku, te putem digitalnih glazbenih platformi.

“Love Is Here To Stay” – popis pjesama, standardno izdanje:

1. ‘S Wonderful
2. My One And Only
3. But Not For Me (Diana Krall solo)
4. Nice Work If You Can Get It
5. Love Is Here To Stay
6. I Got Rhythm
7. Somebody Loves Me
8. Do It Again
9. I’ve Got A Crush On You
10. Fascinating Rhythm
11. They Can’t Take That Away From Me
12. Who Cares? (Tony Bennett solo)

  • 12
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X