Too Tangled u Zagrebu – stanica na putu do dobrog benda

U petak 31. svibnja održan je koncert belgijske grupe Too Tangled u Vintage Industrial Baru u Zagrebu. Radi se o elktro-pop-rock bendu koji čini dvojac Roeland Vandemoortele i Eva Buytaert. U Zagrebu su po prvi put uživo predstavili svoj rad.

Too Tangled u Vintage Industrial Baru (Foto: Aleksandar Stajčić)

Koncert je kasnio zbog, kako je Roeland rekao, granične policije koja ih je više sati nepotrebno zadržala. Zbog toga su i nastup sveli na svega pedesetak minuta. Predstavili su nekoliko pjesama sa prvog albuma The Magic Got Killed iz 2010. i nedavno objavljenog Where The Echoes Die. Glazba im se temelji na snažnim gitarskim rifovima, efektima obogaćenoj violini i jednostavnim vokalnim dionicama podloženim ritam mašinom. Uspjevaju postići dobar glazbeni fluid koji često gradacijom vrlo kontrolirano završi u psihodeliji. Roelandov vokal i stil pjevanja sličan je Lou Reedovom.

Too Tangled u Vintage Industrial Baru (Foto: Aleksandar Stajčić)

Najčešće je podebljan s baršunastom oktavom Eve Buytaert i zbog toga cjelokupni zvuk grupe dobiva na originalnosti i zanimljivosti. Dijapazon benda je između The Velvet Undergrounda i John Spencer Blues Explosiona s jasnim utjecajem Black Rebel Motor Cycle Cluba. Pjesme su im seksi i uhu lako prihvatljive, no nedostaje im upečatljivosti. Kako se ovaj duo temelji na muškarcu i ženi usporedba s The White Stripesima mogla bi biti prikladna. Too Tangledu nedostaje sve ono što projekt Jacka i Meg White s lakoćom postiže. Belgijski dvojac ne uspjeva oblikovati snažnu i dovoljno upečatljivu pjesmu, iako im se temelje na dobrim gitarskim i vokalnim dionicama.

Too Tangled u Vintage Industrial Baru (Foto: Aleksandar Stajčić)

Teško je oteti se dojmu da slušate nedovršene pjesme. Završe ih tako da prestanu svirati i isključe ritam mašinu. Stoga ostavljaju dojam kao da se ne nalazite na koncertu već na tonskoj probi na kojoj slušate vrlo zanimljive skice pjesama. Too Tangled ostavljaju dojam kao da im je potrebna dobra ritam sekcija ili bolje upravljanje programiranim ritmovima.

Na koncu ipak treba reći da je koncert bio ugodan i da se radi o dobrim glazbenicima koji bi, ako porade na ranije nabrojanim nedostatcima, mogli dogurati vrlo daleko.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X