‘Trešnja’je najavila novu sezonu: Andersen, Pilić, Hitchcock

Novu kazališnu sezonu zagrebačkog Gradskoga kazališta Trešnja obilježit će tri premijerna naslova i obnova mjuzikla za najmlađu publiku, te novi vizualni identitet.

Trešnjina knjižica sezone 2017
Trešnjina knjižica sezone 2017

Prva premijera u sezoni je „Snježna kraljica“ Hansa Christiana Andersena u prilagodbi Lade Kaštelan, koja vodi djecu u začarani ledeni svijet. Taj klasik svjetske književnosti za djecu režirat će Paolo Tišljarić, a premijera je najavljena za 27. listopada. Predstava će okupiti većinu Trešnjinog ansambla, a naslovnu ulogu utjelovit će Senka Bulić, nekad članica ansambla ovoga kazališta. „Dok smo Lada i ja radili na adaptaciji, jezično smo se referirali na to da pokušamo priču o odanosti, ljubavi i prijateljstvu prikazati na jedan novi način, koji će i vizualno biti atraktivan“, kazao je Paolo Tišljarić.

Prosinac će obilježiti premijera božićne predstave „Maša i Božić“, autorice Sanje Pilić, a travanj donosi posljednju premijeru u sezoni, „Tajnu dvorca strave“ Alfreda Hitchcocka u režiji Nine Kleflin. Radnja predstave zbiva se u sedamdesetima godinama, a glavni protagonisti su trojica dječaka koji sebe nazivaju detektivima.

Osim spomenutih premijera, Trešnja najavljuje i obnovu velike uspješnice za djecu, mjuzikl „I opet…Miffy“ namijenjen najmlađoj kazališnoj publici. Predstavu je osmislio nizozemski redatelj, glumac, pisac i producent Bruun Kuijt.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X