Turning Jewls Into Water, JASSS i Eric Chenaux pridružuju se popisu izvođača prvog ZEZ Festivala

ZEZ Festival je nastavak višegodišnjeg koncertnog programa ZEZ (Zavod za eksperimentalni zvuk) koji iza sebe broji preko 40 koncerata u pet godina održavanja. Prvi ZEZ Festival održat će se od 16. do 22. travnja u KSET-u. Koncertna i popratnadogađanja u sklopu ZEZ festivala bit će vezana uz razne svjetske izvođače i raznovrsne scene eksperimentalne glazbe.

  • 1
    Share
Turning Jewels Into Water (Foto: promo)

ZEZ Festival objedinit će nekoliko koncerata nekih od najbitnijih imena domaće i svjetske eksperimentalne scene, izložbu zvuka na kojoj će izlagati mladi i neafirmirani umjetnici koji koriste zvuk kao medij ili tematiku svog umjetničkog djelovanja, te predavanja i radionice o aspektima slušanja i stvaranja glazbe.
ZEZ Festival teži staviti primarni naglasak na kulturu otvorenog slušanja, kreativnosti i znatiželje.

Već najavljenim imenima pridružuje se project Turning Jewls Into Water, izvrsna španjolska producentica JASSS te avant-folk glazbenik Eric Chenaux.

Turning Jewels Into Water je project bubnjara i skladatelja Ravisha Momina i skladateljice, perkusionistice i turntablistice Val Jeanty. Ovom prilikom za posjetitelje će održati radionicu te odsvirati improvizirani site-specific ritual posvećen ZEZ Festivalu. Pritom će koristiti drevne napjeve i digitalne beatove kako bi stvorili mješavinu ambijentalne glazbe, dronea i beatova sa spiritualnom vibrom. Ovim nastupom najavljuju i svoj prvi zajednički EP “Which Way is Home?”.

JASSS (Foto: promo)

Silvia Jiménez Alvarez poznatija kao JASSS, španjolska je producentica i umjetnica zvuka koja slojeve eksperimentalne elektronike slaže na temeljima EBM-a, industriala i mračnog jazza stvarajući nekonvencionalnu i atmosferičnu klupsku glazbu. U rujnu prošle godine objavila je hvaljeni debi “Weightless” na kojem teške baseve kontrira delikatnijim oblicima postižući jedinstven ugođaj.

Eric Chenaux je kanadski guitarist koji svirački lomi tradiciju blues, jazz i folk balada, dok ih prekriva utješno melodičnim, toplim vokalom. Njegov treći album “Slowly Paradise” zaradio je hvalospjeve kritike te ga doveo i na naslovnicu uglednog časopisa The Wire. Chenaux je godinama bio dio DIY i eksperimentalne scene u Torontu, počevši od lokalnih post-punk legend Phleg Campa i Life like weeds. S vremenom je iz te glazbene tradicije njegov izričaj evoluirao u tehnički zahtjevnu virtuoznost na “ukopčanoj” akustičnoj gitari.

Više informacija o koncertima i popratnom programu potražite na službenoj Facebook stranici festivala te u eventu.

  • 1
    Share

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X