U mjesec dana preko crowfunding kampanje prikupljeno 85% sredstava za film o Vladi Divljanu

447 ljudi je na platformi Indiegogo podržalo film o Vladi Divljanu ‘Nebeska tema’.  Za nešto više od mjesec dana prikupljeno je 33.306 dolara, što je 85% od iznosa neophodnog za završetak snimanja filma.

Darko Rundek i Mladen Matičević (Foto: Starhill Produkcija)
Darko Rundek i Mladen Matičević (Foto: Starhill Produkcija)

Ukupan iznos od 39.000 dolara neophodan je za preostalih 14 snimajućih dana, a nakon snimanja na redu je postprodukcija filma. Ukoliko novac putem kampanje za grupno financiranje bude prikupljen, snimanje se nastavlja 10. lipnja. Kampanja je počela 5. travnja i traje 60 dana.

Podrška stiže iz Srbije, Hrvatske, SAD, Švicarske, Njemačke, Rusije, Ujedinjenjih Arapskih Emirata, Danske, Kanade, Nizozemske, Velike Britanije i još 27 zemalja.

>> Sudjelujte u crowdfunding kampanji za film o Vladi Divljanu “Nebeska tema”

Producentska kuća Starhil obećava ukoliko do 5. lipnja bude prekoračen inicijalni cilj od 39.000 američkih dolara, dodatni novac iskoristit će se za post produkciju filma.

“Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića dugometražni je dokumentarni film sa elementima igranog filma o glazbenom velikanu Vladi Divljanu. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji će specijalno za ovu priliku snimiti (i u filmu izvoditi) nove verzije poznatih Vladinih pjesama.

Film je po formi i narativnoj strukturi sličan odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.

U filmu učestvuju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Emil Tedeschi, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja i drugi.

U posljednjih godinu dana snimljeno je 80% filma “Nebeska tema” na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. Film su pored Vladinih prijatelja podržali Filmski centar Srbije i Centar za kulturu Vlada Divljan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izdvojeno2

Idi na Vrh
X