U Velikoj Britaniji uskore neće biti protuzakonito pržiti CD-e i DVD-e

Nadopunom copyright zakona u Velikoj Britaniji od 1.lLipnja 2014.više neće biti ilegalna aktivnost kopiranje CD-a, e-knjiga ili bilo kojih drugih medija – pod uvjetom da su kupljeni za osobnu upotrebu.

Prazni CD mediji

Po sadašnjem britanskom zakonu ilegalno je kopirati CD-e i raditi primjerice mp3 kopije za slušanje glazbe na računalu ili mobilnom aparatu, kao što je ilegalno kopirati e-knjigu s jednog uređaja na drugi.

Zahvaljujući novim dopunama zakona o copyrightu Britanci od 1. lipnja ove godine više neće biti u zakonskom prijestupu ako će se upuštati u izradu kopija CD-a, DVD-a i e-knjiga koje su kupili, ali samo one koji su za osobnu upotrebu.

I dalje na snazi ostaje zakon o ilegalnom kopiranju u slučaju da se netko odvaži kopirati više kopija za više osoba. A zanimljivo je da po tom novom tumačenju zakona možete pokloniti voljenoj osobi CD, ali pod uvjetom da obrišete sve datoteke na vlastitom računalu u kojima je primjerice dotični album.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X