Njemački Rolling Stone predstavio Zagreb kao rokersku destinaciju

U travanjskom broju njemačkog izdanja Rolling Stonea predstavljeni su zagrebački klubovi urbanog karaktera.

Rolling Stone - travanj 2014., njemačko izdanje

“Na nedavno završenom internetskom natjecanju za najbolju europsku destinaciju portala European Best Destinations, neprofitne organizacije iz Bruxellesa koja promiče kulturu i turizam u Europi, Zagreb je zauzeo drugo mjesto. Ispred glavnog grada Hrvatske nalazi se samo Porto, a ovaj odličan rezultat postignut je u konkurenciji između još 18 gradova kao što su Amsterdam, Beč, Berlin, Barcelona, London, Madrid, Milano, Pariz, Prag, Rim i drugi. S takvom dobrom pohvalom, što to Zagreb može ponuditi strancu željnom rokerske zabave koji će provesti nekoliko dana u gradu?” – tim riječima (naravno na njemačkom jeziku) započinje članak o Zagrebu u novom travanjskom broju njemačkog Rolling Stonea.

Tim potezom njemačkog uredništva najpoznatijeg glazbenog magazina, koji od jeseni ima i hrvatsko tj. regionalno izdanje, pokazan je interes za prezentiranjem Hrvatske kao nešto drugačije turističke destinacije – one koja nudi glazbeni sadržaj ponajviše urbanog karaktera.

U tekstu koji potpisuje novinar hrvatskog RS-a Milan Pavlinović predstavljeni su upravo klupski i koncertni prostori u kojima ‘sve miriše’ na rock and roll, a to su Tvornica kulture i njena ekstenzija Subkulturni centar, zatim KSET, Vip Club, Sax!, Jabuka, Attack!, Prostor do, Spunk, Hard Place, Močvara, Route 66, Vintage Industrial Bar, Retro i Bikers Beer Factory. A čak su kao najbolji početak večerenje zabave navedeni i Sedmica, Praćka, Melin, Ribnjak i Tituš.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X