Njemački Rolling Stone predstavio Zagreb kao rokersku destinaciju

U travanjskom broju njemačkog izdanja Rolling Stonea predstavljeni su zagrebački klubovi urbanog karaktera.

Rolling Stone - travanj 2014., njemačko izdanje

“Na nedavno završenom internetskom natjecanju za najbolju europsku destinaciju portala European Best Destinations, neprofitne organizacije iz Bruxellesa koja promiče kulturu i turizam u Europi, Zagreb je zauzeo drugo mjesto. Ispred glavnog grada Hrvatske nalazi se samo Porto, a ovaj odličan rezultat postignut je u konkurenciji između još 18 gradova kao što su Amsterdam, Beč, Berlin, Barcelona, London, Madrid, Milano, Pariz, Prag, Rim i drugi. S takvom dobrom pohvalom, što to Zagreb može ponuditi strancu željnom rokerske zabave koji će provesti nekoliko dana u gradu?” – tim riječima (naravno na njemačkom jeziku) započinje članak o Zagrebu u novom travanjskom broju njemačkog Rolling Stonea.

Tim potezom njemačkog uredništva najpoznatijeg glazbenog magazina, koji od jeseni ima i hrvatsko tj. regionalno izdanje, pokazan je interes za prezentiranjem Hrvatske kao nešto drugačije turističke destinacije – one koja nudi glazbeni sadržaj ponajviše urbanog karaktera.

U tekstu koji potpisuje novinar hrvatskog RS-a Milan Pavlinović predstavljeni su upravo klupski i koncertni prostori u kojima ‘sve miriše’ na rock and roll, a to su Tvornica kulture i njena ekstenzija Subkulturni centar, zatim KSET, Vip Club, Sax!, Jabuka, Attack!, Prostor do, Spunk, Hard Place, Močvara, Route 66, Vintage Industrial Bar, Retro i Bikers Beer Factory. A čak su kao najbolji početak večerenje zabave navedeni i Sedmica, Praćka, Melin, Ribnjak i Tituš.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X