Udruženje glumaca glavnu nagradu uručilo filmu ‘Black Panther’

Rami Malek osvajanjem nagrade Screen Actors Guilda vraća se u ulogu favorita za Oscar.

  • 5
    Shares
Screen Actors Guild Award

Sinoć su dodjeljene nagrade Screen Actors Guilda, udruženja holivudskih glumaca na filmu i televiziji. Premda glavna nagrada večeri, ona za najbolji glumački ansambl, ne upućuje uvijek na slavlje tog filma na dodjeli Oscara, u glumačkim kategorijama priča je drugačija, pa je tako u četvrt stoljeća koliko se nagrada dodjeljuje čak 20 glavnih glumaca i 18 glavnih glumica nagrade SAG-a potvrdilo i zlatnom statuom Akademije.

I dok je najboljom glumačkom postavom proglašena ona iz filma “Black Panther”, nagradu za najboljeg glumca odnio je ponovno Rami Malek za ulogu Freddieja Mercuryja u filmu “Bohemian Rhapsody”, potvrdivši Zlatni globus za najboljeg glumca u drami i vrativši se u poziciju favorita pred dodjelu Oscara, nakon što je na dodjeli nagrada Critics’ Choice izgubio od Christiana Balea. Ovu poziciju bi mogao dodatno pojačati potvrdi li i status favorita na dodjeli nagrade BAFTA koja se dodjeljuje za tri tjedna.

U utrci za najbolju glumicu u kojoj prednjače Glenn Close i Lady Gaga (koje su podijelile Critics’ Choice), momentum potvrđuje veteranka koja je ranije ovjenčana Zlatnim globusom. U kategoriji sporedne glumice razloga za slavlje ima Regina King koja čak nije bila ni nominirana za SAG i to zato što ovu nagradu nije odnijela ni jedna od glumica koje će se natjecati protiv nje na Oscarima, već Emily Blunt za ulogu u filmu “A Quiet Place”. King tako zadržava svoju poziciju favorita koju je stekla Globusom i Critics’ Choiceom. Kod sporednih glumaca dvojbe više nema, budući da Mahershala Ali gazi sve pred sobom, pa je tako odnio i SAG u ovoj kategoriji.

U televizijskim kategorijama dominirala je serija “The Marvelous Mrs. Maisel” koja je potvrdila tri od svoje četiri nominacije, one za najbolji ansambl u humorističnoj seriji te najbolje glumce u komediji, Rachel Brosnahan i Tonyja Shalhouba. Najboljim dramskim glumcima proglašeni su Sandra Oh (“Killing Eve”) i Jason Bateman iz Netflixove serije “Ozark”.

  • 5
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X