Udruženje producenata nagradilo ‘Green Book’

Nagradu za animirani film odnio je ‘Spider-Man’, a najboljim dokumentarcem proglašen je ‘Won’t You Be My Neighbor?’

  • 8
    Shares
“Green Book”

Na sinoćnjoj dodjeli nagrada udruženja Producers Guild of America glavni zgoditak večeri, odnosno nagrada za Darryl F. Zanuck za izvanredno ostvarenje u produkciji filma, pripao je dramediji Petera Farrellyja ‘Green Book’ o prijateljstvu crnog pijanista i njegovoga vozača koje se rađa tijekom turneje po američkom Jugu. Unatoč određenim kontroverzama koje prate ‘Green Book’, ovaj film niže uspjehe na dodjelama nagrada, pa je tako PGA-ovu statuu priložio dosad osvojenoj nagradi National Board of Review za film godine te Zlatnom globusu za najbolju komediju.

Osim ‘Green Book’, za glavnu nagradu bili su nominirani još i “Black Panther”, “BlacKkKlansman”, “Bohemian Rhapsody”, “Crazy Crazy Rich Asians”, “The Favourite”, “A Quiet Place”, “Roma”, “A Star Is Born” i “The Vice”. U ostalim kategorijama, za najbolji animirani film proglašen je “Spider-Man: Into The Spider-verse”, pa je tako potvrdio svoj status favorita za Oscar u toj utrci, a najboljim dokumentarcem proglašena je priča o televizijskom voditelju dječjeg programa Fredu Rogersu “Won’t You Be My Neighbor?”.

Nagrada PGA dodjeljuje se i za televizijski program, pa su tako nagrađene i serije “The Americans” i “The Marvelous Mrs. Maisel”, dočim je nagradu za miniseriju odnijela “The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”, a najboljim televizijskim filmom proglašen je HBO-ov “Fahrenheit 451”.

  • 8
    Shares

Zadnje od Vijesti

Gasi se Google Play

Digitalna distribucijska platforma će se početi gasiti u rujnu za neke, a
Idi na Vrh
X