Umro je Dejan Bošković, važan akter regionalne nezavisne glazbene scene

Dejan Bošković preminuo je u 52. godini jutros u Beogradu od posljedica koronavirusa.

Dejan Bošković (Foto: Facebook)

Dejan Bošković bio je osnivač Ammonite Recordsa, koja se već punih dvadeset godina bavi izdavanjem glazbenih i književnih djela i promocijom kulture. Bio pokretač mnogih inicijativa. Osnivač je beogradskog Indirekt showcase festivala (jedinstvenog po suradnji Umaga i Beograda i koji je proteklog desetljeća radio na promociji i predstavljanju regionalnih glazbenih imena), kulturnog vodiča kroz događanja u Beogradu pod imenom GLE, osnivač je Regionalne organizacije nezavisnih izdavača Runda, Jammonite radija kao i prodavanice ploča Yugoplastika. Bio je suosnivač TV emisije Binta poziva kao i zastupnik kompanije Phonofile za Balkan.

Po riječima prijatelja i poznanika, tjednima je bio na bolničkom liječenju od koronavirusa, no stanje se nažalost bilo pogoršalo i Dejan Bošković je izgubio životnu bitku.

Rođen je 29. siječnja 1970. godine, a završio je Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu, posao kojim se pored glazbe također aktivno bavio. Radio je kao asistent na fakultetu od 1995. do 2008. godine. Pamtit ćemo ga kao dobrog duha glazbene scene, kao i njegov entuzijazam, rad i smisao za humor. Povrh svega pamtit će ga svi njegovi bendovi kojima je pomogao i borio se za njihova prava. Bio je veliki audiofil, ljubitelj ploča, DJ i dobar poznavalac glazbe. Životna misija mu je bila da se umjetnici educiraju i obuče koristiti svoja prava u cilju postizanja maksimalnih mogućnosti da stvaratelji mogu živjeti i da se izdržavaju od svoje umjetnosti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X