Umro je Dejan Bošković, važan akter regionalne nezavisne glazbene scene

Dejan Bošković preminuo je u 52. godini jutros u Beogradu od posljedica koronavirusa.

Dejan Bošković (Foto: Facebook)

Dejan Bošković bio je osnivač Ammonite Recordsa, koja se već punih dvadeset godina bavi izdavanjem glazbenih i književnih djela i promocijom kulture. Bio pokretač mnogih inicijativa. Osnivač je beogradskog Indirekt showcase festivala (jedinstvenog po suradnji Umaga i Beograda i koji je proteklog desetljeća radio na promociji i predstavljanju regionalnih glazbenih imena), kulturnog vodiča kroz događanja u Beogradu pod imenom GLE, osnivač je Regionalne organizacije nezavisnih izdavača Runda, Jammonite radija kao i prodavanice ploča Yugoplastika. Bio je suosnivač TV emisije Binta poziva kao i zastupnik kompanije Phonofile za Balkan.

Po riječima prijatelja i poznanika, tjednima je bio na bolničkom liječenju od koronavirusa, no stanje se nažalost bilo pogoršalo i Dejan Bošković je izgubio životnu bitku.

Rođen je 29. siječnja 1970. godine, a završio je Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu, posao kojim se pored glazbe također aktivno bavio. Radio je kao asistent na fakultetu od 1995. do 2008. godine. Pamtit ćemo ga kao dobrog duha glazbene scene, kao i njegov entuzijazam, rad i smisao za humor. Povrh svega pamtit će ga svi njegovi bendovi kojima je pomogao i borio se za njihova prava. Bio je veliki audiofil, ljubitelj ploča, DJ i dobar poznavalac glazbe. Životna misija mu je bila da se umjetnici educiraju i obuče koristiti svoja prava u cilju postizanja maksimalnih mogućnosti da stvaratelji mogu živjeti i da se izdržavaju od svoje umjetnosti.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X