Vicky Cornell pokrenula tužbu protiv preostalih članova Soundgardena

Udovica Chrisa Cornella tvrdi da je bend ponudio otkup njezinog udjela za 278.000 dolara, što ona smatra sramotnim.

Soundgarden (Foto: Wikipedia)

Vicky Cornell pokrenula je još jednu tužbu protiv članova Soundgardena, ovaj put tražeći od suca da riješi spor oko toga koliko vrijedi njezin udio u bendu, naslijeđen od pokojnog Chrisa Cornella.

Prema sudskim dokumentima do kojih je došao Rolling Stone, posljednja salva u tekućoj prepirci između udovice Chrisa Cornella i ostatka benda nastala je nakon što je Soundgarden objavio ponudu neimenovane treće strane koja želi kupiti glazbeni katalog benda. Ponuda je navodno vrijedila 16 milijuna dolara, ali Vicky tvrdi da je bend ponudio kupnju Chrisovih udjela “za zlobno nisku cifru manju od 300.000 američkih dolara”.

Da bi se ta brojka stavila u perspektivu, u tužbi se tvrdi da je početna ponuda prilično sramežljiva u odnosu na honorare koje je Vicky dobila 2018. godine samo za master snimke Soundgardena (npr. ne uključujući dodatne honorare od objavljivanja). Nadalje, u tužbi se tvrdi da je Soundgarden došao do brojke “procjenom koja nije u skladu s industrijskim običajima i standardima i prožeta metodološkim manama, te da diskontira vrijednu imovinu partnerstva i zanemaruje da, kad ikonski izvođač Chrisove magnitude umre, vrijednost svega raste.”

Vicky i Toni Cornell na pogrebu Chrisa Cornella (Izvor: Crhis Cornell / Facebook)

Marty Singer, odvjetnik Vicky Cornell, rekao je u izjavi Rolling Stoneu: “Tvrdnja benda da se u ovom sporu nekako ne radi o novcu za njih apsurdna je i licemjerna. Ovdje se naravno radi o novcu i njihovoj pohlepi. Primili su ponudu treće strane da kupe samo dio njihovih interesa za 16 milijuna dolara, a opet su se nakon toga ponudili da otkupe Chrisove udjela za samo 278.000 dolara. A onda je Vicky zatražila 21 milijun dolara za svoje udjele, što su oni odbili – ne zato što su željeli sačuvati životno djelo, već zato što znaju da će još više iskoristiti buduće iskorištavanje glazbe koju je Chris napisao i ostavštine koju je stvorio i koja im godinama puni džepove.”

Druga strana pak tvrdi sljedeće: „Na zahtjev Estate Chrisa Cornella i kao što zahtijevaju zakoni države Washington, ostali članovi Soundgardena predali su Cornell Estateu prije četiri mjeseca ponudu za otkup udjela za Soundgarden koji je izračunao uvaženi stručnjak za procjene u glazbenoj industriji Gary Cohen. Od tada, članovi benda nastavljaju pokušavati riješiti sve sporove s Cornell Estateom i u nekoliko pokušaja nagodbe, članovi benda odlučili su ponuditi višestruko više od iznosa koji je izračunao Cohen. Ovaj spor nikada nije bio oko novca za bend. Ovo je njihovo životno djelo i njihovo nasljeđe. “

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X