Umro je Don Everly iz dua The Everly Brothers

U 85. godini umro je i posljednji živući član legendarnog dua.

The Everly Brothers snimljeni 1970. godine, lijevo je Phil, a desno Don Everly (Foto: Wikipedia)

Don Everly umro je danas u 85. godini u svom domu u Nashvilleu, javlja LA Times. Razlog smrti nije objavljen.

“Don je živio s onim što osjeća u srcu. Don je izrazio svoju zahvalnost za sposobnost da živi svoje snove -.. sa svojom srodnom dušom i suprugom, Adelom, i podijelio glazbu koja ga je učinila Everly Brotherom”, stoji u priopćenju njegove obitelji.

Duet The Everly Brothers su osnovala braća Don Everly, rođen kao Isaac Donald Everly (1. veljače 1937., Brownie, Kentucky) i Phil Everly, rođen kao Phillip Everly (19. siječnja 1939., Chicago, Illinois).

Braća Everly su razvili svoj specificični glazbeni stil, harmoničkog duo pjevanja (sa tercama) uz pratnju dviju akustičkih gitara. Oni su duet koji se najviše puta popeo na vrhove američkih glazbenih top ljestvica. Njihov zlatni period bio je u razdoblju od 1957. do 1964. Neposredno su utjecali, svojim pjevačkim stilom na sastave poput Beatlesa, Beach Boysa i Bee Geesa.

The Everly Brothers još uvijek drže rekord, kao najuspješniji glazbeni duet, koji je imao 40 uspješnica. Godine 1986. Everly Brothers su bili u grupi od prvih deset umjetnika primljenih u kuću slavnih Rock and Roll Hall of Fame. Za vrijeme ceremonije, koju je vodio Neil Young, – koji je tom prigodom istakao, – da po njemu ne postoji nitko u svijetu pop glazbe tko nije pokušao imitirati glazbeni pjevački stil braće Everly. Godine 1997. dobili su Grammy za životno djelo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X