Umro je glumac Đuro Utješanović

‘Lažeš, Melita’, ‘Smogovci’, ‘U registraturi’, ‘Nepokoreni grad’, ‘Putovanje u Vučjak’, ‘Večernja škola’… samo su neki od serijala i filmova po kojima ćemo pamtiti Đurin jedinstveni talent.

Đuro Utješanović (screenshot)

Đuro Utješanović umro je u ponedjeljak, od posljedica moždanog udara. Datum rođenja nikad nije doznao – bio je siroče iz Bosne i Hercegovine pronađeno u “šumi između dva sela” tijekom Drugog svjetskog rata.

Odrastao je i školovao se u Kikindi, Splitu i Sarajevu, a glumom se počinje baviti tek po dolasku u Zagreb. Deset je godina glumio na daskama Gavelle, a onda se okrenuo filmu i televiziji.

Pamtit ćemo ga po TV ulogama u “Najboljim godinama”, “Putovanju u Vučjak”, “Lažeš, Meliti”, “Smogovcima”, te po filmovima “Rusko meso”, “Kad mrtvi zapjevaju”, “Tri muškarca Melite Žganjer”, “Je li jasno, prijatelju?”, “Ničija zemlja”, “Duga mračna noć” i drugima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute