Umro je Massimo

Massimo Savić (60) preminuo je u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu.

Foto: Valerio Baranović

 

„Nakon kratke i teške bolesti napustio nas je naš Massimo. Zauvijek ćemo se s radosti i ljubavi sjećati našeg voljenog Maxa zahvalni što smo bili suputnici u njegovoj blistavoj karijeri i iznad svega što smo imali čast poznavati prekrasnog čovjeka i s njim dijelili trenutak u vremenu. Max, hvala ti na glazbi, ljubavi, prijateljstvu, smijehu i čaroliji koja ostaje zauvijek. Čuvat ćemo tvoje cure…”, stoji u objavi Aquariusa.

Od Massima su se na društvenim mrežama emotivnom objavom oprostile supruga Eni i kći Mirna.

“Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna”, stoji u njihovoj objavi.

Massimo Savić preminuo je u Vinogradskoj bolnici gdje se liječio od karcinoma pluća.

Rođen je u Puli 6. lipnja 1962. godine. Srednju školu pohađa i završava u Zagrebu gdje započinje njegova glazbena karijera.

Publici se prvi put predstavio 1983. kao vođa synth-pop grupe Dorian Gray kad izdaje prvi album ‘Sjaj u tami‘. Dvije godine kasnije izlazi njihov drugi album ‘Za tvoje oči‘. Nakon razlaza grupe, Massimo devedesetih započinje uspješnu samostalnu karijeru. U karijeri je osvojio devet diskografskih nagrada Porin, a objavio je 17 solo albuma.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Tags:

Zadnje od Vijesti - kultura

Idi na Vrh
X