Urban, četvorka i onda dugo, dugo nitko

U sklopu ljetnih koncertnih večeri na krovu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, pod egidom drugačije svirke i ekskluziviteta, pretpremijerno prije izlaska novog albuma datiranog za jesen, ukazali su se Urban i njegova Četvorka. Rasprodali (čitaj: tisuća ljudi). I još jednom potvrdili o kakvom se izazivaču radi.

Urban & 4 na krovu MSU-a

Naime, spontanost i uživanje u svirci toliko je rijetko viđena kategorija pri prvacima ovdašnje scene, da se svako novo ukazanje valja podcrtati i naglasiti kako ne bi trebalo predstavljati iznimkom od pravila već utabati pravac novim izvođačima kako se valjano radi posao. Njegovi nastupi mogu varirati od fantastičnih, ovog na krovu MSU-a, do poprilično zaborava vrijednih kad se indisponiranost ili umor osjeti u svirci, ali nikada im ne možete osporiti spontanost i energiju kojom šarmira ljude sklone njegovim glazbenim manirizmima.

Urban & 4 na krovu MSU-a

Osjetilo se to u pristupu svirci izvođača koji sad već ima dovoljno hitova u potezu tri dekade aktivnog rada. Nema kalkuliranja unatoč the best of repertoaru, već se sprema teren za izlazak novog studijskog albuma najavljenog možda ponajboljim pjesmama karijere “Sutra ćemo pričati”, “Kada se voda povuče” te još jednom zasad neimenovanom o čovjeku čija je umjetnost njegova samoća. Impresivna balada lirski i instrumentalno daleko teže od hitoidnih lauferskih “Moje vode” ili masovno obljubljene “Odlučio sam da te volim”.

Urban & 4 na krovu MSU-a

Ćelavi još jednom potvrđuje da mu nije problem zadržati pažnju ljudi puna tri sata valovite svirke i mijenjanja tempa, te ih poštenim pristupom zapravo nagovarati na vjernost i vraćanje takvim koncertnim reprizama.

Urban & 4 na krovu MSU-a

Šarajući svim fazama karijere, ne zaboravljajući Laufer, sve do najnovijih djela i epa “Kundera”, unatoč povremeno trapavom zvuku Urban se zabavljao,’ srao’, zajebavao, izvukao Radu Šerbedžiju na pozornicu ne bi li mu vratio “sramotu i dug iz slične zamjene pozicija u Splitu”, odradio akustični neplanski set šarade “Malo je”, “Govorim u snu”, “Svijet za nas”, ” crescendom “Aroma Satanica”, završio s četvorkom u kakofoniji koju su prije pripremili sjajnim melodijama i harmama zbog kojih ga se još uvijek drži jednim od najuzbudljivijih live actova ovih terena.

Savršen uvod za jesenje promocije novog materijala.

Urban & 4 na krovu MSU-a

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X