Uskoro četverostruki box set Parafa ‘Sabrana djela 1976.-1987’

Nakon više od četrdeset godina od nastanka grupe i prvih snimaka autorskoga materijala, Paraf dobiva svoju antologiju, četverostruki CD box-set ‘Sabrana djela 1976.-1987’.

Paraf ‘Sabrana djela 1976.-1987’

Posrijedi je jedan od najiščekivanijih diskografskih projekata na ovim prostorima, s obzirom da su Parafi jedini od relevantnih glazbenih formacija iz razdoblja punka i novog vala koji dosad na CD formatu nemaju zabilježen barem dio svoga stvaralaštva.

Box-set grupe Paraf konačno na CD-ima donosi sve originalne snimke koje su inicijalno objavile dvije ljubljanske diskografske kuće početkom osamdesetih godina. Također, box-set sadrži dosad neobjavljeni četvrti album Paraf Live sa snimkama uživo realiziranima 1985. i 1986. godine.

Paraf (Foto: Nikica Petković)

Sabrana djela 1976.-1987. sadrže sva tri studijska albuma Parafa: A dan je tako lijepo počeo, Izleti i Zastave, u njihovim originalnim oblicima te album uživo Paraf Live. Na studijskim albumima kao bonusi nalaze se oba singla Parafa Rijeka/Moj život je novi val te Fini dečko/Tužne uši. Također, kao bonus prvi album uključuje singl-verziju Narodne pjesme te po prvi puta kultnu skladbu izvođenu samo na koncertima Goli otok. Na drugom albumu Izleti nalaze se alternativne i demo verzije pjesama s albuma snimljene uživo. Bonusi s albuma Zastave uključuju alternativne verzije istih skladbi iz drugoga studijskoga sessiona te glazbu originalno snimljenu za dokumentarne filmove, kao i nedovršeni demo nikad objavljene skladbe Platno široko.

Booklet na 72 stranice uključuje mnogobrojne poznate i dosad neobjavljene fotografije banda, kao i kronologiju, bilješke Ivana Moleka i Velida Đekića te intervju koji je Bojan Mušćet vodio s originalnom postavom banda.

Sva tri remasterirana studijska albuma Parafa – A dan je tako lijepo počeo, Izleti i Zastave s bonus-pjesmama nalaze se od posljednjeg dana 2018. na Deezeru, Spotifyju, iTunesu te ostalim streaming i download servisima.

CD box-set Sabrana djela 1976.-1987. koji još uključuje i dosad neobjavljeni četvrti album Paraf Live sa snimkama uživo realiziranima 1985. i 1986. godine u prodaju stiže početkom veljače ,a već sada može se ekskluzivno naručiti putem Dallasovog webshopa.

Na adresi shop.dallas.si moguće je naručiti box-set po promotivnoj cijeni od 150 kn. Preporučena maloprodajna cijena box-seta u dućanima bit će 175 kn.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X