Uskoro četverostruki box set Parafa ‘Sabrana djela 1976.-1987’

Nakon više od četrdeset godina od nastanka grupe i prvih snimaka autorskoga materijala, Paraf dobiva svoju antologiju, četverostruki CD box-set ‘Sabrana djela 1976.-1987’.

  • 24
    Shares
Paraf ‘Sabrana djela 1976.-1987’

Posrijedi je jedan od najiščekivanijih diskografskih projekata na ovim prostorima, s obzirom da su Parafi jedini od relevantnih glazbenih formacija iz razdoblja punka i novog vala koji dosad na CD formatu nemaju zabilježen barem dio svoga stvaralaštva.

Box-set grupe Paraf konačno na CD-ima donosi sve originalne snimke koje su inicijalno objavile dvije ljubljanske diskografske kuće početkom osamdesetih godina. Također, box-set sadrži dosad neobjavljeni četvrti album Paraf Live sa snimkama uživo realiziranima 1985. i 1986. godine.

Paraf (Foto: Nikica Petković)

Sabrana djela 1976.-1987. sadrže sva tri studijska albuma Parafa: A dan je tako lijepo počeo, Izleti i Zastave, u njihovim originalnim oblicima te album uživo Paraf Live. Na studijskim albumima kao bonusi nalaze se oba singla Parafa Rijeka/Moj život je novi val te Fini dečko/Tužne uši. Također, kao bonus prvi album uključuje singl-verziju Narodne pjesme te po prvi puta kultnu skladbu izvođenu samo na koncertima Goli otok. Na drugom albumu Izleti nalaze se alternativne i demo verzije pjesama s albuma snimljene uživo. Bonusi s albuma Zastave uključuju alternativne verzije istih skladbi iz drugoga studijskoga sessiona te glazbu originalno snimljenu za dokumentarne filmove, kao i nedovršeni demo nikad objavljene skladbe Platno široko.

Booklet na 72 stranice uključuje mnogobrojne poznate i dosad neobjavljene fotografije banda, kao i kronologiju, bilješke Ivana Moleka i Velida Đekića te intervju koji je Bojan Mušćet vodio s originalnom postavom banda.

Sva tri remasterirana studijska albuma Parafa – A dan je tako lijepo počeo, Izleti i Zastave s bonus-pjesmama nalaze se od posljednjeg dana 2018. na Deezeru, Spotifyju, iTunesu te ostalim streaming i download servisima.

CD box-set Sabrana djela 1976.-1987. koji još uključuje i dosad neobjavljeni četvrti album Paraf Live sa snimkama uživo realiziranima 1985. i 1986. godine u prodaju stiže početkom veljače ,a već sada može se ekskluzivno naručiti putem Dallasovog webshopa.

Na adresi shop.dallas.si moguće je naručiti box-set po promotivnoj cijeni od 150 kn. Preporučena maloprodajna cijena box-seta u dućanima bit će 175 kn.

  • 24
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X