Uz brazilski jazz predstavljen 2. Valamar Jazz Festival

Organizatori 2. Valamar Jazz Festivala pobrinuli su se da tiskovna konferencija najave festivalane bude ‘suhoparna’, već su je začinili nastupom brazilskog jazz pijaniste Hamleta Stamata.

Hamleto Stamato Quintet (Foto: Valamar Jazz Festival)

U Poreču je u utorak u nedavno obnovljenoj Valamarovoj Villi Polesini održana press konferencija na kojoj je predstavljen glavni i popratni program drugog izdanja Valamar Jazz Festivala.

Nakon predstavljanja programa festivala koji će se ove godine održati od 6. do 9. srpnja, u prepunom Gradskom kazalištu Poreč, uslijedio je koncert brazilskog pijanista Hamleta Stamata čiji je kvintet uz red sambe, red bossa nove i red klasičnog jazza najavio  vruće porečko jazz ljeto.

Festivalski program i ideje vezane za što bolju promociju Istre i Poreča kao jazz meke domaćim i inozemnim predstavnicima najjačih jazz medija prezentirali su direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević, predsjednik uprave Valamar hoteli i ljetovališta Peter Fuchs i umjetnička ravnateljica festivala Tamara Obrovac.

“Nakon vrlo  pozitivnih  reakcija  domaće  i  svjetske  javnosti  na  prvo  izdanje  festivala,  nije bilo  upitno  da  će  jazz  u  Poreču  postati  tradicionalno  događanje  za  sve  ljubitelje  dobrog  zvuka,  mirisa  mora  i  mediteranskog  šarma. Ponosni  smo  na  vrlo  kvalitetnu  razinu  Festivala  koji  je  doprinio  kulturnoj  i  turističkoj  ponudi  Poreča. Izgradnja  pozitivnog  imidža  destinacije  kreiranjem  atraktivnih  sadržaja,  sastavni  je  dio  destinacijskog  menadžmenta  kojem  Valamar  pridaje  veliku  važnost”, izjavo je na konferenciji Peter Fuchs.

Peter Fuchs i Tamara Obrovac (Foto: Valamar Jazz Festival)

Povezivanjem turističke sezone s kvalitetnom glazbom namijenjenoj domaćoj i inozemnoj jazz publici, organizatori Valamar Jazz Festivala su pripremili niz kaloričnih glazbenih gostovanja, ali i koncept kreativnog prožimanja turističke sezone i lokalne zajednice za sve koji će u srpnju navratiti u Poreč.

Tamara Obrovac sažeto je predstavila ovogodišnju programsku organizaciju te je osim prošlogodišnjeg mjesta održavanja koncerta otoka Sv. Nikole i Ville Polesini kao okupljalište nakon koncerata gdje su se održavali after partyji, predstavila i dvije nove lokacije, Eufrazijevu baziliku kao zaštitni znak Poreča i Lapidarij zavičajnog muzeja Poreštine. Tamara je također najavila i nastupe jazz gerile koje će svirati po ulicama Poreča.

Festival će 6. srpnja, u sklopu popratnog programa, u Lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine, uz pratnju Valamar Jazz Banda, pod vodstvom Kristiana Terzića, otvoriti Massimo Savić s projektom “Massimo Sings Standards”.

Glavni program festivala 7. srpnja će uz pratnju gudačkog orkestra u Eufrazijevoj bazilici otvoriti Tamara Obrovac. Tamara će tom prigodom predstaviti svoj novi album “Madiorosa” – što bi na njenom izmišljenom jeziku značilo ‘Mediteranska ruža’. Izlazak ‘Madirose’  najavljen je za svibanj.

Iste večeri, publici će se predstaviti jedan od najpoznatijih francuskih harmonikaša Richard Galliano, čiji će septet svirati repertoar Astora Piazzole.

Vruhunski jazz na otoku sveti Nikola 08. srpnja, otvorit će mladi saksofonist Miguel Zenón, a nakon njega nastupit će brazilska jazz diva, klaviristica, pjevačica i skladateljica Tania Maria, sa svojom jedinstvenom kombinacijom  brazilske glazbe, afro-kubanskih ritmova i jazza.

9. srpnja festivalsku pozornicu ispunit će zvuci jednog od najkreativnijih instrumentalista u suvremenom jazzu, trubača Toma Harrella i njegovog kvinteta dok će Valamar Jazz Festival 2011. ispratiti vođa ‘najboljeg funky band u Europi’ i suosnivač humanitarne organizacije “Liječnici bez granica” Nils Landgren.

Saznajte više: Valamar Jazz Festival na sedam lokacija

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Događanja

Idi na Vrh
X