Valentino Bošković predstavlja LP album sa sličicama ‘Velika Praska’

Album ‘Velika Praska’ prvog bračkog astronauta iz 17. stoljeća, Valentinota Boškovića dobila je svoje LP izdanje, i to kao album sa sličicama.

Valentino Bošković ‘Velika praska’ vinilni LP

U izdanju Mudrog brka, Praska je otisnuta na ekskluzivnom narančastom vinilu, a unutarnji omot je zapravo album sa samoljepljivim sličicama koje pričaju priču o “svemirskom carstvu” Valentinota Boškovića. Likovi i motivi iz Valentinotove pjesmarice, od don Sandrota preko Koneri Šona do Briana Maya, završili su kao likovi na samoljepljivim sličicama koje će se lijepiti u posebno dizajniranom unutarnjem omotu ploče.

“Bolje završit na ploči nego pod pločom”, izjavili su Branko Dragičević i Josip Radić, službeni biografi bračkog astronauta koji se lansirao u Svemir 1646. sa svemirske postaje na Vidovoj gori.

Valentino Bošković ‘Velika Praska’

Za realizaciju te ideje i opremu albuma zaslužni su Kazinoti&Komenda: “Iako nam nije praska dizajnirati omote vinila, čast nam je što su nam Branko i Josip ukazali povjerenje da to napravimo. Namučili smo se, ali je vrijedilo za pravu stvar, a to je inovativan vid reprodukcije glazbe na ploči, oliti vinilu. S guštom ćemo bacit svoje stare fonografe u smeće i priključit se revoluciji u slušanju i poimanju glazbe!”.

“Velika je stvar što je Velika praska izašla na velikoj ploči i velika nam je čast da smo imali veliku priliku predstaviti velikana bračke astronautike”, rekao je Mudri Brk.

Nakon začudnih, ali hvaljenih „VSSR-a” i „Marsovske Listine” te kompilacije „Vodič kroz galaksiju za redikule”, album Velika Praska sniman je od 2018. do danas, u dvije različite kuće uz dvije različite rijeke, Mrežnicu i Kupu. Sve su snimili i smislili Branko Dragičević i Josip Radić, uz suradnju sa Sašom Antićem i TBF-om na pjesmi „Adio Trafikonte” koja zatvara album koji je izvorno objavljen krajem 2020. godine te donosi deset pjesama. “Velika Praska” je besplatna, kao i cijeli Svemir.

LP Velika Praska dostupan je u knjižari Rockmark (Ulica Hrvatske Bratske Zajednice 4, Zagreb) i putem njihovog webshopa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X