Drugi dan Zagreb Beer Festa – trijumf Elementala

Elemental je za sada odradio najbolji koncert od svega viđenog na ovogodišnjem Zagreb Beer Festu.

Elemental na Zagreb Beer Festu (Foto: Zeljka Baca)

Drugi dan zagrebačkog beer festa prošao je u hip-hop bendovskom ozračju ponajviše zahvaljujući odličnom nastupu Elementala. No krenimo redom. Termin otvaranja, takozvani nezahvalni termin pripao je mladoj zagrebačko sarajevskoj hip-hop izvođačići imena Muha.

Premda su joj tek 23 godine, Muha je ostala zapažena po nekoliko Youtube singlova a bazično, svoj zvuk oslanja na trap premda u njezinom opusu ima mjesta i za beatove malo starijeg štiha. Sasvim dobri tekstovi i flow, naravno, mjesta za napredak ima, pogotovo u samoj interpretaciji, ali ako Muha nastavi putem kojim je krenula mogla bi se uskoro prometnuti u vrlo zanimljivo regionalno hip-hop ime od kojega se dosta očekuje.

Zagreb Beer Fest 2021 (Foto: Viktor Katalenić)

Uspjela je zabaviti publiku, što je u ovoj situaciji i terminu koji je imala zasigurno bio plus. Nakon još nekoliko jakih singlova i ako se vrate klupske svirke Muhin bi potencijal mogao dobiti i više na izražaju. Podršku joj je na stageu pružio Toši Domaćin, član sarajevskog kolektiva Helem Nejse što je podebljalo interes onih koji su pratili nastup.

Natali Dizdar na Zagreb Beer Festu (Foto: Gordan Prodanović)

Natali Dizdar je sa svojim bendom odradila odličnu svirku, a zvuk je bio puno ugodniji i bolji nego što je to bio slučaj na njenom proljetnom nastupu u Laubi. Potpisniku ovih redova najbolje su zazvučale “Gazio si me”, “Iluzionist” i najnoviji singl “Kad mislim na to”, a čuli smo i dvije stvari “Slobodna” i “Vili” koje Natali sprema sa članovima Mayalesa u projektu Beti koji bi napokon u albumskom formatu trebao zaživjeti na jesen. Kao što je sama rekla, „nećemo puno pričati, samo svirka“ što je nekako i stvorilo dojam da je vremenski sve skupa završilo prebrzo.

Muha na Zagreb Beer Festu (Foto: Zeljka Baca)

Elemental, koji u Zagrebu nisu nastupali od pomalo iz ove perspektive nestvarnog prosinca pretprošle godine izredao je sve značajnije hitove od “Neustrašivi” preko “Sve je moje tuđe” do “Goli i bosi”, a prostor oko Boćarskog doma gorio je za vrijeme Elementalove svirke ponajviše u trenucima urlajućih refrena. Nabrijani bend i isto tako nabrijani Remi i Shot iskoristili su priliku za promociju aktualnog albuma “Ilica” od čijeg je objavljivanja prošlo nevjerojatnih i tmurnih godinu dana koncertne suše. No, “Hej sanjalice”, “Nešto glasno” i naslovna “Ilica” će očito postati koncertni standardni brojevi.

Elemental na Zagreb Beer Festu (Foto: Zeljka Baca)

Premda nam je ostao još jedan i to bendovski najbogatiji dan Beer Festa, Elemental je po mišljenju ovog autora za sada odradio najbolji koncert od svega viđenog. Zanimljiva je i poveznica oba jučerašnja nastupa. Ivan Levačić je bubnjarski posao odradio najprije kao standardni član Natalina benda dok je nakon toga za istim tim bubnjevima odradio Elementalov nastup zamijenivši svojeg kolegu Johna. Bila je ovo odlična večer i ipak bolja od prethodne. Doista nam je trebalo “Nešto glasno”, a na kraju smo i “Nešto glasno” dobili.

Saznajte više: Prvi dan Zagreb Beer Festa 2021. – plamen Repetitora i Baretovo hlađenje

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X