Velahavle: Na koncertima jednako volimo one prekriženih ruku i one koji plešu

Sarajevska trip hop grupa Velahavle dolazi po prvi put u Zagreb gdje će se predstaviti 21. rujna koncertom u KSET-u. Potrudili smo se bolje upoznati ovaj bend iz susjedstva i porazgovarali s njegovim frontmenom Samirom Hodovićem.

Velahavle (Foto: Zlatan Kurto)

Kakav je proces nastanka albuma i kreiranja zvuka obzirom da pomirujete elektronske i organske instrumente?

Samir Hodović: Dug! Nismo u okovima niti jednog žanra, dovoljno je samo jednom preslušati album da se to shvati. Eh pošto je to tako, imamo puno vise slobode i rad na svakoj pjesmi je drugačiji. Nekad prvo nastaju beatovi, nekad melodije, nekad sve počinje od male gitarske dionice itd… Kada uradimo formu pjesme i posnimamo sve od instrumenta onda to ide na završnu produkciju za koju je ovaj put bio zaslužan Billain, sjajni sarajevski drum n bass&hip hop producent, a na prošlom albumu britanski producent Kemal Okan.

Objavili ste dosad dva albuma – relativno malo obzirom na vijek trajanja. Zašto je tome tako?

Samir Hodović: Sada sam siguran da taj proces više nikad neće trajati tako dugo, imamo dovoljno iskustva da sve to možemo ubrazati, a i dalje biti zadovoljni.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6vXa2bA_Frw[/youtube]

A koncertno u RH dolazite prvi puta ovaj mjesec. Kako to izgleda na Velhavle koncertima?

Samir Hodović: Iako je doista nevjerojatno da prvi put sviramo u Hrvatskoj, to je točno.Na naše zadovoljstvo nedavno smo počeli saradnju s Ivanom Percl, koja je odmah urodila plodom  tako  da 21. rujna  u  zagrebačkom Ksetu ćemo izgubiti nevinost. Postoje dvije vrste publike kada se radi o prvom nastupu u nekom gradu, nekad je publika prekrštenih ruku sa stavom: „ok platio sam kartu i sad da vidim šta nudite“, dok druga odmah otvoreno pristupi. U svakom slučaju će biti odlično i jednim i drugima, mada ovi sa prekrštenim rukama će to sa blagim zakašnjenjem shvatiti, ali bez obzira jednako ih volimo.

Perspektiva na kraju. Što je plan za naredno razdoblje funkcioniranja benda?

Samir Hodović: Kratkoročni plan: oduševiti publiku u Zagrebu, zajedno s njima se provesti dobro, a dugoročne ćemo zadržati za sebe da se ne izjalove.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X