Velika Britanija obećava fond u iznosu od 500 milijuna funta za pomoć u ponovnom pokretanju filmske i TV produkcije

‘Britanska filmska i TV industrija ima zavidan ugled u svijetu, a od vitalnog je značaja da produkcije dobiju pomoć koja im je potrebna za ponovno pokretanje’, izjavljuje Rishi Sunak, čelni čovjek novog britanskog fonda.

‘Peaky Blinders’

Fond osiguranja vrijedan 500 milijuna funti osnovan je kako bi se pomoglo britanskoj filmskoj i TV industriji da ustane nakon pandemije koronavirusa.

Ministar kulture Oliver Dowden najavio je jučer (28. srpnja) da će kroz novu shemu preuzeti ulogu komercijalnog osiguravatelja, nudeći proizvodnju produkcijama koje su pretrpjele gubitke zbog COVID-19.

Filmska i TV produkcija ranije ove godine je pretrpjela udarac zbog lockdowna, što znači da je produkcija određenog broja filmova i popularnih TV serija, poput “Peaky Blinders”, “The Witcher” i “Line Of Duty”, zaustavljena.

Ograničenja počinju popuštati, ali to ne znači da time i proizvodnja automatski kreće s radom. Brojni filmovi i serije bezuspješno se bore za ponovno pokretanje jer im osiguravatelji neće pružiti pokriće nakon pandemije.

“Osiguranje produkcije temeljni je dio stvaranja TV programa i filmova”, rekao je John McVay, izvršni direktor Saveza producenta za kino i televiziju (PACT) za The Guardian. “No ne postoji napisano osiguranje za potencijalne gubitke povezane s COVID-om”, kratko je objasnio.

Neke emisije su ponovno pokrenule proizvodnju, ali s određenim mjerama, poput “Coronation Street” gdje se primjećuje stroga fizička distanca među glumcima.

“Ako želite raditi nešto s razmjerom i ambicijama, po čemu je Velika Britanija poznata, o tome ne možete ni pomisliti ako nemate osiguranje”, rekao je McVay.

Rishi Sunak, koji stoji na čelnoj poziciji novog Fonda od 500 milijuna funta je izjavio: “Britanska filmska i TV industrija ima zavidan ugled u svijetu, a od vitalnog je značaja da produkcije dobiju pomoć koja im je potrebna za ponovno pokretanje”, a ujedno je potvrdio da je to jedna od najvažnijih stvari i za ponovno pokretanje procesa zapošljavanja ljudi u produkcijama.

“Ova će ciljana shema, koja će pomoći popuniti jaz stvoren zbog nedostatka dostupnih osiguranja, pomoći zaštititi desetine tisuća radnih mjesta, od glumaca i redatelja do operatora, kamermana, kostimografa i scenarista. Taj sektor vrijedan je preko 12 milijardi eura za britansko gospodarstvo, pa je u redu da učinimo sve što možemo kako bismo im pomogli da se ponovo otvore i vrate na snimanje filmova i serija koje svi volimo”; izjavio je Sunak.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X