8. Seasplash ispunio sva očekivanja, puštene ulaznice za sljedeću godinu

Seasplash, točnije njegovo 18. izdanje, koje je završilo prošli tjedan na Martinskoj kod Šibenika, kao jedno od rijetkih glazbenih događanja u Hrvatskoj, ali i šire, sudeći po reakcijama ispunio je očekivanja posjetitelja.

Zion Train na 18. Seasplashu u Šibeniku (Foto: Marko Keser)

Četiri dana Seasplasha kojeg su novinari nazvali “jednom od rijetkih festivalskih oaza u Europi” dalo je presjek bass glazbe i sound system kulture uz više od 40 izvođača. Na dvije noćne pozornice i jednoj dnevnoj, kroz program koji je trajao od 17 sati do 6 ujutro osjećala se atmosfera dobre zabave i pozitivnih vibracija unatoč epidemiji i svim neugodnostima koje je donijela 2020. godina.

Organizatori su ispunili sve uvjete nadležnih institucija koje su bile potrebne kako bi festival prošao u čim sigurnijim uvjetima. Briga za zdravlje posjetitelja, dobar glazbeni program i divna lokacija u borovoj šumi, smještena na poluotoku preko puta Šibenika te ugodno ljetno vrijeme, učinilo je Seasplash “nasmijanom jadranskom utopijom” gdje se na kratko moglo zaboraviti na probleme vanjskog svijeta. Mahom domaćoj publici, na Seasplashu su se pridružili i posjetitelji iz regije, te zemalja kao što su Austrija, Belgija, Grčka, Francuska, Njemačka i Poljska, redom zaljubljenici u reggae, dub, hiphop, jungle, drum and bass te soundsystem kulturu.

SoundSplash pozornica (Foto: Ivan Buvinić)

Objavljeni su i datumi 19. Seasplash festivala koji će se održati od 15. do 18. srpnja 2021., te su u prodaju puštene i prve festivalske ulaznice superranograbilice.

Unatoč nemogućoj situaciji, posjetitelji su imali prilike uživati u nastupima inozemnih gostiju, predstavnika starije i novije generacije europske dub scene; britanski Zion Train, te francuski Iron Dubz, koji su u sklopu kvalitetnih nastupa odsvirali i materijale s aktualnih studijskih albuma objavljenih ove godine, tj. ‘Illuminate’ u prvom i ‘Tuff Like Iron’ u potonjem slučaju.

Ali dominantni dio sadržaja bio je logično ove godine fokusiran na imena s domaće scene. Za razliku od prije 18 godina kad je festival pokrenut i kada domaća scena gotovo da nije postojala, ovom prilikom uživali smo u fenomenalnim nastupima Egolessa, Filipa Motovunskog, Kandžije, Digitron Sounda, Kodina…koji su u proteklom razdoblju objavili izdanja i odradili niz nastupa, s kojima su zaslužili i međunarodnu prepoznatljivost, te se bez problema pojavljuju u ulozi nositelja programa na pozornicama širom Europe i svijeta.

Naravno, ne smije se propustiti spomenuti i druga domaća imena, ona novija, koja zadobivaju pažnju svojim radom i predanošću, te sve kvalitetnijim autorskim materijalima: Kali Fat Dub, Aklea Neon, Anja G & Dr. Obi, Homegrown Sound, Playground Hustle, itd.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X