Virtualna izložba: Ane Paška – začetnica hrvatske Extrade

‘Sve je počelo kao zazancija’, rekla je Ane Paška, a dobra zezancija se i nastavila. Donosimo virtualnu izložbu ‘Ane Paška – začetnica hrvatske Extrade’, jer dobre ideje uvijek treba podijeliti.

“Nisi ti estrada, ti su extrada!”, rekla je producentica Marijana Radoš svojoj kolegici Ani Paška, multidisciplinarnoj umjetnici koja ne prestaje iznenađivati svojom originalnošću kad je riječ o pojavnosti na sceni.

Za one koji ne znaju, Ane Paška je umjetnica rodom s Paga, izvođačica i glazbenica, diplomirana je dramaturgija Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, te za MA Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Potpuno je posvećena autorskom stvaranju i radu, spajajući kazalište, glazbu, tekst i video u nove izvedbene forme, stvarajući svoj prepoznatljiv i autentičan stil.

Uz knjige “Slikovnica od pidžame” i “JaMajka dream”, koje su popraćene glazbenim performansima istoimenih naziva, od 2018. godine diljem Hrvatske izvodi svoj glazbeni performance “Improvizije” kojeg je publika s velikim oduševljenjem prihvaćala.

S umjetničkim potezom glazbenice i njene producentice u stvaranju duhovitih naslovnica nepostojećeg magazina “Extrada”, u kojem se može prepoznati kritika društva kroz humor na tragu tradicije započete s Feral Tribuneom u 1990-ima, Ane Paška je postala i Začetnica hrvatske Extrade od ove 2022. godine. Da tu nije sve stalo dokazuje i činjenica da Ane Paška od sada svoj glazbeno-scenski ritual naziva jednostavno; KONCART.

Pogledajte virtualnu izložbu: Ane Paška – začetnica hrvatske Extrade:

Saznaje više:

Ane Paška na Maloj sceni – najbolje čuvana paška tajna

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Galerija

Idi na Vrh
X