‘Vrijeme je da se krene’ u Jabuci: stara postava Majki pod istim krovom

Na predstavljanju bogatog slavljeničkog reizdanja albuma ‘Vrijeme je da se krene’ u srijedu u zagrebačkoj Jabuci okupila se cijela nekadašnja postava Majki.

  •  
  •  
Predstavljanje obljetničkog reizdanja albuma ‘Vrijeme je da se krene’ u Jabuci (Foto: Zoran Stajčić)

Pored toga što se Dancing Bear odlučio za hvalevrijedan potez obilježavanja 20. rođendana najvažnijeg rock albuma devedesetih, možda još veći uspjeh što je to bio i povod da se pod istim krovom ponovo, samo za tu prigodu, pod istim krovom okupe Goran Bare, Nedeljko Ivković Kilmister, Zoran Čalić, Kruno Domaćinović i Tihomir Jalšovec Chaka, dakle postava Majki koja stoji iza albuma „Vrijeme je da se krene“.

A taj ‘krov’ je u srijedu 28. prosinca bio je krov zagrebačkog kluba Jabuka na zagrebačkom Jabukovcu – isti klub u kojem su Majke imale probe, isti klub koji je bio epicentar alternativnog kulturnog života i zametak klupskog rock života kakav Zagreb poznaje danas.

Igrom slučaja ‘kockice’ su se opet posložile. U devedesetima je Jabuka smetala Tuđmanu koji je živio u susjedstvu u Nazorovoj, danas smeta Bandiću koji bi od dvorišta napravio parkiralište, Majke su opet bile u klubu i opet je vrijeme da se krene, da se makne s točke u kojoj se uopće može dogoditi da jedan prostor koji bi trebao biti postati zaštićeni spomenik kulture uopće bude na meti bilo kome.

Što se pak tiče samog predstavljanja obljetničkog izdanja, nije tekao šampanjac u potocima i nije bilo razuzdano i ludo. Članovi sadašnjih i nekadašnjih Majki vjerojatno se ni sami nisu isprava snašli biti pred objektivima i fokusom medija. Neki od njih poput Gorana i Kilmistera dugo nisu razmijenili riječi i kao da su u neku ruku jedva čekali do službeni dio predstavljanja izdanja prođe, no bilo je zanimljivo kako su se u ostatku večeri svi oni ugurali u DJ kabinu kluba gdje su se družili i razgovarali, kao u stara vremena. Prostor je očigledno učinio svoje, jer je i sam Zoran Čalić priznao da desetljećima nije bio u klubu i da su mu navrla sjećanja kad je zajedno s Chakom prolazio uspon prema klubu kraj ograda, sada ruskog, nekad austrijskog veleposlanstva.

Inače reizdanje albuma „Vrijeme je da se krene“ remasterirano je u Londonu, a riječ je o snimci završnog miksa producenta Denisa Mujadžića Denykena načinjenom prije masteringa, kako je sam producent objasnio tijekom večeri, i koji je lišen nekih efekata koji su dodani u postprodukciji te 1996., dakle, potpuno idejno pročišćeno izdanje.

Silvije Varga ispred Dancing Beara također se zahvalio i Tomici Petroviću i Pavlu Podolskom poznatom menadžerskom dvojcu koji je devedesetih pokrenuo etiketu Jabukaton kojoj je upravo „Vrijeme je da se krene“ bio jedan od prvih objavljenih albuma.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X