Život princeze Leie nakon smrti Carrie Fisher

Svi fanovi sage ‘Star Wars’ koji su se nakon jučerašnje vijesti o smrti Carrie Fisher zabrinuli da više nikada neće vidjeti princezu Leiu na ekranu, mogu odahnuti.

Princeza Leia (Carrie Fisher) u 'Star Wars: The Force Awakens' (Izvor: Lucasfilm)
Princeza Leia (Carrie Fisher) u ‘Star Wars: The Force Awakens’ (Izvor: Lucasfilm)

Iz više je izvora potvrđeno kako je Carrie Fisher odradila sve svoje obaveze na filmu “Star Wars: Epizode VIII” koji će se u distribuciji pojaviti u prosincu 2017. godine. Još, međutim, nije poznato kako će njezina iznenadna smrt utjecati na deveti film u kojem se također, prema glasinama, trebala pojaviti kao lik princeze Leie.

Uloga princeze Leie u originalnoj Lucasovoj trilogiji učinila je od Carrie Fisher svjetsku super zvijezdu, a odigrala ju je i u posljednjem dijelu filma “Star Wars: The Force Awakens” u režiji J. J. Abramsa.

U osmoj epizodi, koju je režirao Rian Johnson, vidjet ćemo kako će se nastaviti Leiain put nakon neposluha Senatu i otpora prema First Orderu. Fisher bez sumnje u filmu igra veliku ulogu, a ostaje misterija kakav će utjecaj njezina smrt imati na završetak sage.

Carrie Fisher je godinama bolovala od bipolarnog poremećaja o kojemu se nikada nije sramila otvoreno govoriti, kao ni o svojoj ovisnosti. U brojnim je intervjuima izgovorila rečenicu “Da, ja sam mentalno bolesna i ne sramim se toga. Prevazišla sam to, preživjela, i još uvijek preživljavam.”

Bolest ju je ograničavala, ali ju nije spječavala u kreativnosti pa je, osim glume, Fisher napisala i nekoliko knjiga u kojima razbija stigmu mentalne bolesti. Često se i s humorom osvrtala na svoju bolest i brojne poroke, kao u svojim memoarima “Wishful Drinking”, a u poluautobiografskom romanu “Postcards from the Edge” detaljno je opisala svoj boravak na rehabilitaciji od ovisnosti. U drugoj knjizi memoara “The Princess Diarist” otkrila je svoju vezu s Harrisonom Fordom detaljno opisujući vlastite osjećaje prema njemu.

Osim filmova i knjiga, njezina je ostavština i poruka ljudima koji se bore s mentalnim bolestima i svim stigmama koje one u društvu imaju: “Možete voditi normalan život, što god to bilo.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X