Vrijeme je za novi Time – objavljena limitirana naklada vinila rezanog u pola brzine u Abbey Roadu

Nakon ‘Modre rijeke’ Indexa došla je nova audiofilska poslastica.

Time na half Speed mastering izdanju

Krajem 2019. godine album “Time” grupe Time doživio je najluksuznije reizdanje na vinilu uz veliku popratnu knjižicu s tekstovima i ekskluzivnim fotografijama te remasterirane pjesme s originalnih magnetofonskih vrpci. Da je riječ o jednom od najboljih albuma svih vremena na našim prostorima govori činjenica da je 2020. godine bio najprodavaniji vinil u regiji i tiskan u nekoliko tiraža.

Dvije godine kasnije vrijeme je za novi “Time”, ovoga puta u limitiranoj nakladi vinila rezanog u pola brzine u kultnom Abbey Road Studiju u Londonu. Half Speed Master je tehnologija koju je izumio upravo Abbey Road, a riječ je o urezivanju glazbe u pola brzine na lacquer, što poboljšava frekvencijski spektar, odnosno omogućuje bogatiji zvuk naspram klasičnog urezivanja. Po uzoru na svjetske diskografe, Croatia Records je nakon Indexa i “Modre rijeke” po drugi put posegnula za ovakvom vrstom izrade limitiranih naklada vinila, a Half Speed Master radio je inženjer Miles Showell.

“Vedran Božić, Ratko Divjak, Tihomir Pop Asanović, Brane Lambert Živković, Mario Mavrin i Dado Topić snimaju hrabru ploču svog vremena. Pojava te ploče dragocjen je trenutak vječnosti veći od svih neprilika. U snimljenom zvuku ne čuje se samo majstorstvo glazbenika već i bogatstvo njihovih duša. To je naš vrijednosni odgovor na globalna glazbena zbivanja početkom sedamdesetih”, piše u bilješkama uz izdanje Petar Popović, novinar, rock kritičar i publicist.

“U vrijeme apsolutne dominacije progresivnog rocka, prvijenac iz 1972. bio je nevjerojatno cijenjen i uspješan. Čak i komercijalno. Album je naime dočekan kao rockerski burevjesnik, a Time kao prava supergrupa. Osluškujući što se događa na globalnoj sceni, koju su premrežile prog-rock supergrupe, ali i stanje na domaćem terenu, Mihaljek je točno zaključio da je pravi trenutak i za domaći odgovor. I pogodio!”, piše Zlatko Gall, glazbeni kritičar, novinar i publicist, također u bilješkama uz ovo reizdanje koje dolazi s ekskluzivnim fotografijama legendarnog fotografa Marka Čolića te biografijama benda i članova prve postave.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X