Zack Dust & Jura Geci i Rolin Humes pobjednici 6. Croatian Blues Challengea

Zack Dust & Jura Geci i Rolin Humes dobili priliku predstavljati hrvatske blues snage u Memphisu.

Zack Dust & Jura Geci

Zagrebački klub Bikers Beer Factory je od 5. do 7. studenog 2014. bio domaćin šestog Croatian Blues Challengea, koji je potvrdio da u hrvatskoj još uvijek vlada veliki interes za blues te da kod nas postoje brojni kvalitetni blues izvođači.

Pred ispunjenim klubom je u tri dana nastupilo devet natjecatelja, a kao gosti su svirali sastavi Soul Radio (pobjednici ovogodišnjeg “HGF demo festivala”) te “Zamba” (pobjednici 5th Croatian Blues Challengea u grupa kategoriji te ovogodišnji predstavnici hrvatske na International Blues Challengeu u Memphisu).

Stručni žiri u sastavu Boris Hrepić – Hrepa, Matija Dedić, Stevo Vučković – Wolfman, Dragutin Smokrović – Smokva i Boris Dugi-Novački – Zamba, za pobjednika je u solo/duo kategoriji odabrao je mladi varaždinski duo Zack Dust & Jura Geci.  dok su u kategoriji benda odabrani Riječane Rolin Humes.

Kao i svih prethodnih godina, pobjednici u svakoj kategoriji su stekli pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu “Hrvatske blues snage” na krovnom svjetskom blues natjecanju – 31th International Blues Challengeu, koje će se od 20. do 24. siječnja 2015. održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 6th European Blues Challengeu u proljeće 2016. godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X