‘Zagreb Calling: Generacija bez refrena’ predstavlja: Eine ‘Misao’

Niz spotova koji prate hvaljenu kompilaciju ‘Zagreb Calling: Generacija bez refrena’, zaključujemo sa spotom ‘Misao’ u izvedbi Eine, odnosno autorskog projekta autora Ivana Ščapeca. Spot je snimljen u zagrebačkom KSET-u, a snimao ga je Bojan Koštić.

Eine (Ivan Ščapec) (Foto: Marina Uzelac)

“Pjesma Misao nastala je 2016. kada sam upoznao svoju buduću suprugu koja je u to vrijeme još uvijek živjela u inozemstvu. Pjesma govori istovremeno o čežnji, ohrabrivanju, kao i filozofskoj postavci ljudskog bića, praznom i tankom prostoru između misli i osjećaja te razlučivanja između dvoje”, prisjeća se Ivan Ščapec.

Ploča „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ inače okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova, a jedan od primarnih ciljeva Zagreb Callinga je bio pokazati i dokazati da Hrvatska ima nikad jaču, raznovrsniju i talentiraniju alternativnu scenu.

„Eine se pomalo iznenađujuće našao na ovoj ploči. Originalno je pozvana moja grupa Seine, no moj bubnjar Dimitrij je ozlijedio koljeno i tako je Eine uskočio. Jako mi je drago da se Eine našao u ovom sjajnom društvu jer je ovo prvo izdanje Eine na vinilu. Godinama se nešto radi, nešto gradi, uvijek nečeg ima, ali bilo je potrebno da se to okrupni i predstavi kao jedna cjelina te tako dobije zaslužena pažnja. Bila je čast sudjelovati na ovoj kompilaciji i nadam se da će me pozvati i za dvadeset godina kad budemo radili reunion“, poručuje Ivan Ščapec pred kojim je niz koncerata sa Seine.

Zagreb Calling – Generacija bez refrena (dizajn: Dejan Kršić)

Autor Ivan Ščapec je na sceni prisutan već desetak godina u različitim inkarnacijama (Seine, Vlasta Popić, litl itali, Chubakina Baka). Svaki put kad buka bude preglasna, Ščapec se stišava u svoj mali prostor da hvata dah. Projekt bez ambicija, želje za utiskom, prilagođen tihim prostorima i nježnoj pažnji. Počeo je s jednim kratkim izdanjem naslovljeno “Dva” te pjesmom “Sve” u suradnji s redateljicom Marinom Uzelac, prikazujući mučan bitak riba u ribarnici. Krajem 2018. izdaje još jedno kraće izdanje u open-source formatu pod nazivom “Sega” koje tematizira kulturu kao otvoreni kod, nasuprot naivne sistemske paradigme vlasništva nad metafizičkim. Početkom 2020. izdaje EP pod nazivom “Prepiske” koje čine prijevodi dviju anglofonih pjesama.

Uz Eine, na ploči „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ sviraju i: Klinika Denisa Kataneca, ŽEN, Ivan Grobenski, Porto Morto, Sfumato, Truth≠Tribe, Dimitrije Dimitrijević, nemanja i The Gentleman.

“Zagreb Calling: Generacija bez refrena” objavljena je 5. svibnja na vinilu i digitalnim servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X