‘Zagreb Calling: Generacija bez refrena’ predstavlja: ‘Ivan Grobenski ‘Kmica Kmici Grize Repa’

Kompilacija ‘Zagreb Calling: Generacija bez refrena’ okupila je na jednom mjestu deset alternativnih zagrebačkih bendova. Danas predstavljamo Ivana Grobenskog i ‘Kmica Kmici Grize Repa’.

Ivan Grobenski (Foto: Marina Uzelac)

„Pjesma je zapravo nokturno i bavi se jednom od najstarijih tema iz književnosti – kako stvari koje pod danjim svjetlom doživljavamo sasvim uobičajeno i benigno postaju zlokobne kad padne mrak. Tekst je inspiriran mitologijom Prekodravlja i djelomično Sudetinom kratkom pripovijetkom ‘Mor’ koju smo čitali za lektiru. Verziju pjesme koja se pojavljuje na kompilaciji je aranžirao Leo Beslać vodeći se maksimom ‘tri akorda i istina’ koju je pretvorio u ‘3 sintesajzera i istina’.“

Spot je nastao tijekom snimanja ploče u zagrebačkom Ksetu, a snimao ga je Bojan Koštić.

Jedan od primarnih ciljeva Zagreb Callinga je bio pokazati i dokazati da Hrvatska ima nikad jaču, raznovrsniju i talentiraniju alternativnu scenu. Kompilacija je već dobila pohvale i kritičara i publike, a glazbenici s nestrpljenjem iščekuju koncerte na kojima će biti i pjesme sa Zagreb Callinga. Ivan Grobenski večeras, 14. 5, u društvu kolege sa Zagreb Callinga – The Gentlemana, svira u zagrebačkom klubu Močvara, a koncert je popunjen.

Ivan Grobenski je na sceni jednako dugo koliko i nije bio na sceni, a od 2017. pričaju da je odmetnik u kantautorskim vodama. Objavio je tri samostalna albuma („Lessons in Life and Love“, „On Death & Other Problems“ i „Siromahi & Lazari“), tri albuma uživo („Live Lessons“, „IG and the Broken Heavenly Orchestra Live from Hell“ i „Zacharana Mochvara FB Live Session“) i „Island Life“ EP. Ivan Grobenski nikada ne uspijeva imati stabilnu postavu benda dulje od 6 mjeseci, a trenutno je oformio sasvim novu postavu s kojom uskoro planira nekoliko premijernih koncerata novog materijala uživo, kako kaže, pred zaraženom publikom s negativnim testom i bez simptoma.

Uz Ivana Grobenskog, na ploči sviraju i Porto Morto, Truth≠Tribe, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

“Zagreb Calling: Generacija bez refrena” objavljena je 5. svibnja na vinilu i digitalnim servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X