Zagrebačka craft pivovara odbila podržati Rujanfest i razne ‘Buliće i tribjutove’

Ove se godine Rujanfest, nakon 6 godina, vraća na svoju originalnu lokaciju, Bundek, s koje je, svojevremeno, potjeran jer se Bandiću nije sviđala ideja o ‘cajkama u centru Zagreba’.

  • 164
    Shares
Mate Bulić (izvor: YouTube)

Rujanfest počinje u petak, a “lajnap” će popuniti izvođači poput Harisa Džinovića, Maje Šuput, Amadeus Banda, neizostavnog Mate Bulića i sličnih estradnih i poluestradnih likova.

Što se ove godine po pitanju, “cajki u centru Zagreba” promijenilo i je li se, u međuvremenu, Bandićev istančani glazbeni senzibilitet transformirao u nešto primitivnije, ne znamo.

Festival će trajati deset dana, a organizacija najavljuje vrhunsku zabavu s revolucionarnim popratnim sadržajima koji se uvelike tiču nekih gastronomskih novotarija.

No da se ni gastronomske novotarije neće isporučiti glatko i po planu, jučer je obznanila zagrebačka craft pivovara Nova Runda koja je putem Twittera poručila da neće podržati Rujanfest na Bundeku, odnosno da tamo neće točiti svoje pivo.

“Pitalo nas je već par puta da li ćemo se točiti na Rujanfestu – odgovor je NE. Smatramo da craftu tamo nije mjesto i da treba podržavati autorske kvalitetne underground bendove, a ne tribjutove i Buliće”, objasnili su iz pivovare.

  • 164
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh