Zagrebačka craft pivovara odbila podržati Rujanfest i razne ‘Buliće i tribjutove’

Ove se godine Rujanfest, nakon 6 godina, vraća na svoju originalnu lokaciju, Bundek, s koje je, svojevremeno, potjeran jer se Bandiću nije sviđala ideja o ‘cajkama u centru Zagreba’.

Mate Bulić (izvor: YouTube)

Rujanfest počinje u petak, a “lajnap” će popuniti izvođači poput Harisa Džinovića, Maje Šuput, Amadeus Banda, neizostavnog Mate Bulića i sličnih estradnih i poluestradnih likova.

Što se ove godine po pitanju, “cajki u centru Zagreba” promijenilo i je li se, u međuvremenu, Bandićev istančani glazbeni senzibilitet transformirao u nešto primitivnije, ne znamo.

Festival će trajati deset dana, a organizacija najavljuje vrhunsku zabavu s revolucionarnim popratnim sadržajima koji se uvelike tiču nekih gastronomskih novotarija.

No da se ni gastronomske novotarije neće isporučiti glatko i po planu, jučer je obznanila zagrebačka craft pivovara Nova Runda koja je putem Twittera poručila da neće podržati Rujanfest na Bundeku, odnosno da tamo neće točiti svoje pivo.

“Pitalo nas je već par puta da li ćemo se točiti na Rujanfestu – odgovor je NE. Smatramo da craftu tamo nije mjesto i da treba podržavati autorske kvalitetne underground bendove, a ne tribjutove i Buliće”, objasnili su iz pivovare.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X