Dead Can Dance objavljuju prvi album poslije 6 godina, pustili i novu pjesmu ‘ACT II – The Mountain’

Nakon što su već najavili detalje svog novog studijskog izdanja ‘Dionysus’, koji će svjetlo dana ugledati 2. studenog, preko PIAS Recordingsa, australski duo Dead Can Dance objavio je i novu pjesmu, ‘ACT II – The Mountain’.

  • 10
    Shares
Cover novog albuma ‘Dionysus’ (izvor: PIAS Recordings)

“Dionysus” je prvi album benda poslije 6 godina i tadašnjeg “Anastasisa”, a istražuje, kako navode u bendu, razne aspekte Dionizijeva mita.

Album će se sastojati od dva dijela i sedam stavaka od kojih će svaki stavak predstavljati različita lica legende. Dead Can Dance odlučili su na novom albumu predstaviti i različite narodne instrumente, zvukove sa snimaka na terenu, odnosno, kako ističu “nadahnuće iz cijelog svijeta”.

Pjesma “ACT II – The Mountain” je prva nova pjesma s “Dionysusa” i čini prvi stavak drugog dijela albuma.

“Slušatelji će se naći u posjeti Mount Nysi”, objašnjava Brendan Perry, “To je mjesto Dionizovog rođenja, gdje ga je odgojio kenatur Chiron, od kojega je naučio pjesme i plesove koji će, kasnije, biti prisutni u Bakhovim obrednim inicijacijama”.

Europska turneja benda počinje od svibnja 2019., a put ih vodi i, u nama najbliži, Beograd, gdje će nastupiti 28. lipnja.

Poslušajte kako zvuči novi projekt australske avangarde, Dead Can Dance.

  • 10
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh