Zdenka Kovačiček objavila album ‘koji spaja ljude, generacije i svemire’

‘Konstatacija jedne mačke’, dugoočekivani album hrvatske prve dame jazz-rocka Zdenke Kovačiček, napokon je objavljen. Prefiks ‘dugoočekivani’ nije tek tako prilijepljen za ovo posebno izdanje, s obzirom na to da je ovo prvi Zdenkin solo album od 2004. godine. Tada je izbacila album ‘To Be Zdenka’, na kojem se nalazi njen nanovo snimljen hit iz 1999. “Žena za sva vremena”.

Zdenka Kovačiček ‘Konstatacija jedne mačke’

Novo izdanje jedinstvene dive najavljivano je u nekoliko etapa. Prvu etapu obilježila je pjesma “Jutarnja frka”, nasljednica pjesme “Frka” iz 1981. koja je revitalizirana 2017. od strane elektropop dvojca Nipplepeople. Pripremanje terena za album nastavilo se sa singlom “Pozitivan primjerak” u kojem je gostovala Remi iz Elementala, a zatim je uslijedio singl zavodljivog latinoameričkog ritma “Adut”. Potom je na red došao moćni rock soul singl “Love, Love, Love” koji je premijerno predstavljen na Dori 2020. u izravnom prijenosu HRT-a. Pjesma se plasirala na visoko 5. mjesto prema glasovima publike te na 6. mjesto u sveukupnom poretku. Možemo reći da su navedeni singlovi obilježili eru pr.kr. (prije korone, točnije prije lockdowna).

Vlasnica jednog od najupečatljivijih vokala na ovim prostorima krajem prošle godine objavila je singl i prateći animirani video spot “Konstatacija jedne mačke” po kojem je naslovljen album. Početak 2021. godine obilježio je pak aktualni singl “Jaka” koji je začinio neponovljivi Davor Gobac. Koliko je singl “Jaka” jak potvrđuje činjenica da je singl odmah u prvom tjednu emitiranja ušao u Top 40 najslušanijih hrvatskih singlova na radio postajama. Pjesma i dalje drži zavidnu poziciju na vrhu ljestvice, a spot pjesme ima zavidan broj pregleda.

Pored navedenih pjesama, na izdanju će se pronaći još šest pjesama: “Stare Fore”, “Nova ja”, “Hoćeš li se sa mnom”, “Kost”, “Nisam dobra sa zbogom” i “Tvoje usne”, u kojoj gostuje Matija Cvek. Zdenka Kovačiček ističe kako je nastao album upravo onakav kakav je željela zahvaljujući podršci koju je imala. “Prije svega, zahvaljujući diskografskoj kući Dancing Bear, dobili smo priliku za ostvarenjem ovog odličnog projekta i na tome im jedno ogromno hvala! Ponovna suradnja poslije 15 godina s tvorcem mog najvećeg hita Markom Tomasovićem urodila je ovim posebnim i drugačijim albumom. S vrhunskim autorskim timom koji su činili Marko Tomasović, Daniela Borovnjak, Hrvoje Grčević (aranžer i producent), kao i moji specijalni gosti Davor Gobac, Remi, Matija Cvek, Damir Šimić, Vatroslav Šego i moj fenomenalni Greenhouse Blues Band kreirali su album upravo takav kakav sam željela”, izjavila je Zdenka.

Sve o svemu, riječ je o albumu koji neće prigrliti isključivo jazz, blues i rock kužeri. Riječ je o albumu koji je namijenjen svima koji si vole lijepim melodijama zasladiti život, kao i tekstovima pjesama koji pale lampice u glavi. Takvi tekstovi osobito su dobrodošli u ovim hektičnim vremenima kada se ponekad zaboravimo u potpunosti prepustiti čarima glazbe te kada glazbu konzumiramo lako i brzo poput fast fooda. “Želim da moja glazba potakne ljude na razmišljanje, o svom životu, tuđem životu, o prošlosti, o budućnosti, s dozom cinizma, ali i optimizma”, ističe Zdenka.

Žena za sva vremena vjeruje kako će njen album biti interesantan milenijalcima te generaciji Z, kao i svim drugim generacijama, dakako, jer je ovo glazbeno izdanje za ama baš sve. “Moja intuicija da sačuvam knjige Slavice Maras iz koje je nastao ogroman hit ‘Frka’ pokazala se opet idealnom. Nastale su pjesme provokativnog teksta koje će sigurno zaintrigirati mlađu publiku, kao što je to bio slučaj s ‘Frkom’ jer je sada pravo vrijeme za takve pjesme. Nekoliko životnih, nježnih balada na tekstove Daniele Borovnjak doprijet će do mnogih ženskih duša, a pomno odabrani gosti dali su mom albumu posebnu energiju mlađe generacije te potvrdili da glazba spaja ljude, generacije i svemire”, poručuje unikatna diva.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X