Želimir Babogredac i Igor Hofbauer laureati 14. DORF-a

O najboljem DORF 2020 filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će Tina Šimurina (novinarka i autorica prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma ‘Putnici’, predsjednica žirija), Leon Rizmaul (povjesničar i autor dokumentarnih filmova) te Vladimir Šagadin (novinar, scenarist i izdavač stripova).

Želimir Babogredac i Igor Hofbauer (Foto: promo)

“Nagradu za životno djelo DORF ove godine dodjeljuje Želimiru Babogredcu. Glazbenik, manager, nagrađivani producent, sa iznimno uspješnom diskografskom karijerom, uz to i veliki kolekcionar vinila i vlasnik impresivne zbirke Beatles memorabilije. Da skratimo: začinjavac, pokretač i najzaslužniji za pojavu rock’n’rolla u našem gradu, Želimir Babogredac je apsolutno zaslužio primiti ovu nagradu upravo u Vinkovcima. Festival DORF mu se ovom nagradom skromno zahvaljuje u ime brojnih vinkovačkih glazbenika i zaljubljenik u glazbu”, poručuju iz DORF-a.

Posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine primit će Igor Hofbauer. Igor je jedan od najautentičnijih i najplodonosnihih hrvatskih ilustratora posljednja dva  desetljeća. Strip-crtač i ilustrator, širokoj je publici najpoznatiji po brojnim plakatima (više od 100), omotima albuma (više desetaka) i programskim knjižicama koje je ilustrirao za klub Močvara.

“Mi smo na DORF 2009. godine prikazali sav raskoš Hofove imaginacije genijalnim izložbama na 2 lokacije, predstavili se zajedno u Skopju i Beču, a napokon smo 2015. dobili i DORF plakat u njegovoj izvedbi. Ovom nagradom još jednom zahvaljujemo za sve fantastične vizuale i radujemo se nekim novim iznenađenjima”, tvrde iz direkcije festivala.

Za unikatne nagrade laureatima na ovogodišnjem festivalu već četvrtu godinu zadužen je genijalni splitski kipar&strip autor Miro Župa.

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i četvrtu godinu zaredom pripremila je bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 8.Antičkih filmskih večeri i 14.Festivala dokumentarnog rock filma, slavonski ljubitelji dokumentarnih filmova u Filmskom tjednu od 18. do 22.kolovoza uživat će u projekcijama recentne filmske produkcije, uz popratni program.

Podsjećamo, natječaj za prijave je otvoren do 1.7., a prijavnica i više detalja nalaze se na festivalskoj stranici www.filmfestivaldorf.com.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X