Želimir Babogredac i Igor Hofbauer laureati 14. DORF-a

O najboljem DORF 2020 filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će Tina Šimurina (novinarka i autorica prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma ‘Putnici’, predsjednica žirija), Leon Rizmaul (povjesničar i autor dokumentarnih filmova) te Vladimir Šagadin (novinar, scenarist i izdavač stripova).

Želimir Babogredac i Igor Hofbauer (Foto: promo)

“Nagradu za životno djelo DORF ove godine dodjeljuje Želimiru Babogredcu. Glazbenik, manager, nagrađivani producent, sa iznimno uspješnom diskografskom karijerom, uz to i veliki kolekcionar vinila i vlasnik impresivne zbirke Beatles memorabilije. Da skratimo: začinjavac, pokretač i najzaslužniji za pojavu rock’n’rolla u našem gradu, Želimir Babogredac je apsolutno zaslužio primiti ovu nagradu upravo u Vinkovcima. Festival DORF mu se ovom nagradom skromno zahvaljuje u ime brojnih vinkovačkih glazbenika i zaljubljenik u glazbu”, poručuju iz DORF-a.

Posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine primit će Igor Hofbauer. Igor je jedan od najautentičnijih i najplodonosnihih hrvatskih ilustratora posljednja dva  desetljeća. Strip-crtač i ilustrator, širokoj je publici najpoznatiji po brojnim plakatima (više od 100), omotima albuma (više desetaka) i programskim knjižicama koje je ilustrirao za klub Močvara.

“Mi smo na DORF 2009. godine prikazali sav raskoš Hofove imaginacije genijalnim izložbama na 2 lokacije, predstavili se zajedno u Skopju i Beču, a napokon smo 2015. dobili i DORF plakat u njegovoj izvedbi. Ovom nagradom još jednom zahvaljujemo za sve fantastične vizuale i radujemo se nekim novim iznenađenjima”, tvrde iz direkcije festivala.

Za unikatne nagrade laureatima na ovogodišnjem festivalu već četvrtu godinu zadužen je genijalni splitski kipar&strip autor Miro Župa.

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i četvrtu godinu zaredom pripremila je bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 8.Antičkih filmskih večeri i 14.Festivala dokumentarnog rock filma, slavonski ljubitelji dokumentarnih filmova u Filmskom tjednu od 18. do 22.kolovoza uživat će u projekcijama recentne filmske produkcije, uz popratni program.

Podsjećamo, natječaj za prijave je otvoren do 1.7., a prijavnica i više detalja nalaze se na festivalskoj stranici www.filmfestivaldorf.com.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X