Žen objavio video spot za pjesmu ‘Jugomental’

Nakon spotova za pjesme ‘Sonična taktika’ i ‘Pusti me da hodam’, indie post rock sastav Žen je objavio videospot za pjesmu ‘Jugomental’, treći s njihovog trećeg albuma ‘Sunčani ljudi’.

  • 12
    Shares
Žen (Foto: Darko Vaupotić)

Spot je od ideje do realizacije napravio vizualni umjetnik Darko Vaupotić koji je najpoznatiji po svojim fotografijama i vizualizacijama, a u svom premjernom video spotu zaslužan je za fotografiju, videosnimke i montažu, te kompletan koncept. Video je kolaž višeslojnih kadrova fotografija i snimaka koje su nastale kao snažan utisak njegovog obitavanja na otoku Braču i druženja sa bendom Žen na jednoj od njihovih turneja po Jadranu, te je kao takav jako dobro oslikao emociju kojom zrači instrumentalni uradak “Jugomental”. Ljetni kadrovi u spotu bude osjećaj nostalgije nekog davnog doba, dok istovremeno razigranost, slojevitost i boje izražavaju nešto novo i moderno, dajući na trenutke čak dojam fantazije i svijeta neke druge dimenzije.

Bend se nedavno vratio sa Batat turneje na kojoj su obišli šest zemalja, počevši od Hrvatske, preko Srbije, Bugarske, Makedonije i Grčke, pa sve do Italije, u sklopu koje su svirali na festivalima PIN MusicConference i EuropaVox.

  • 12
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X