‘Zvizdan’ Dalibora Matanića najbolji film 62. Pula Film Festivala

Na svečanom završetku u petak proglašeni su pobjednici 62. Pulskog filmskog festivala u Pulskoj areni. Matanićev ‘Zvizdan’ nakon Cannesa očekivano je bio priznat i na najstarijem domaćem filmskom festivalu.

Redatelj Dalibor Matanić dobio je Zlatnu Arenu za film 'Zvizdan' (Foto: Pulafilmfestival.hr)
Redatelj Dalibor Matanić dobio je Zlatnu Arenu za film ‘Zvizdan’ (Foto: Pulafilmfestival.hr)

Dobitnik Velike Zlatne Arene 62. Pulskog filmskog festivala za najbolji film je „Zvizdan“, redatelja Dalibora Matanića, produkcijske kuće Kinorama i producentice Ankice Jurić Tilić. Prema riječima ocjenjivačkog suda nagrada je dodijeljena „za film koji ima sposobnost doprijeti do gledatelja sa svojom porukom kroz odlično artikuliranu narativnu strukturu i originalne glumačke izvedbe.“

Film „Zvizdan“, redatelja Dalibora Matanića, također je osvojio nagradu Zlatna Arena za najbolju režiju, za najbolju glavnu žensku ulogu (Tihana Lazović), za najbolju sporednu žensku ulogu (Nives Ivanković), za najbolju sporednu mušku ulogu (Dado Ćosić) te Zlatnu Arenu za kostimografiju (Ana Savić Gecan).

Publika je, glasovanjem za Hrvatski program prikazan u Areni, dodijelila nagradu Zlatna vrata Pule filmu „Bit ćemo prvaci svijeta“, redatelja Darka Bajića s prosječnom ocjenom 4,85.

U programu Manjinska hrvatska koprodukcija Zlatne Arene za najbolji film, režiju i glumačko ostvarenje dobio je film “Ničije dijete” redatelja Vuka Ršumovića.

Nagrada Breza za najboljeg debitanta dodjeljena je Heleni Beljan za ulogu Dore u filmu “Ti mene nosiš” redateljice Ivone Juka, dok je Tehou Teardu dobio Zlatnu Arenu za glazbu filma, a Mario Oljača za najbolju kameru.

Zlatna Arena za najbolju glavnu mušku ulogu dodjeljena je Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu Ive Jozića u filmu “Takva su pravila” redatelja Ognjena Sviličića.

Tijekom proteklog festivalskog tjedna prikazano je 128 filmova u 12 različitih filmskih programa, od kojih je pet natjecateljskih filmskih programa: Hrvatski program, Međunarodni program, Susjedi i prijatelji, Kratka Pula i Studentski program.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izdvojeno2

Idi na Vrh
X