Tidal Pull objavio novi album ‘Kad imamo mirne glave’

Uz novi singl ‘Flora i fabula’.

Tidal Pull (foto: Press)

Tidal Pull, osnivači, suci, porotnici i krvnici big indie žanra, a po novome osnivači post (big) indie žanra prije otprilike godinu dana objavili su album prvijenac „Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini” i prikupili brojne hvalospjeve od kritike te se album našao na ljestvicama najboljih godišnjih albuma.

Nakon singlova “Glas 42” i “Uvijek dvanaest”, danas su objavili album “Kad imamo mirne glave” uz novi singl “Flora i fabula”. Na albumu se nalazi devet pjesama, za snimanje albuma je bila zadužena Anja Tkalec (Rattus Rattus), produkciju potpisuju bend i Mark Mrakovčić, a artwork i vizuale mlada zagrebačka umjetnica Petra Divković. Indie pop glazbenik Pospano je jedini gost na albumu.

“Dragi slušatelji, uživajte u Post-Big-Indieju. Zašto Post-Big-Indie? Tako smo ga prozvali jer je ovo na neki način anti-songwriterski album, gdje su melodije i klasična struktura manje bitne. Big indieju smo ovoga puta pristupili kao post-rocku, bez zaraznog groovea ili plesnog beata – razvoj pjesme je sam po sebi nagrada. Ovo je najkonceptualniji nekonceptualni album ili pak najnekonceptualniji konceptualni album ikad, nismo sigurni. A možda je ovaj brzinski pokušaj pojašnjavanja relativno sigurnog indie albuma u (ne baš) klasičnoj pop formi totalna pretencioznost. U svakom slučaju, bilo bi kul da album poslušate u komadu jer smo ga tako i zamislili”, rekli su momci iz benda.

“Hrvatski indie bend koji pjeva na matičnom jeziku još uvijek je rjeđa pojava od velebitske degenije. Baš kao i nju, treba ih strogo zaštiti i staviti na poleđinu kovanice od 50 centi. Ili barem slušati često i glasno. Album je velik, izdavač je ponosan”, izustio je Mudri Brk.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X