Anish Kapoor projektira mobilnu koncertnu dvoranu

Kipar Anish Kapoor dizajnira pokretnu koncertnu dvoranu kako bi olakšao dolazak glazbe i umjetnosti u japansku regiju koju je u ožujku pogodio potres i tsunami.

‘Cloud Gate’ kipara Anisha Kapoora, izloženo u Chicagu 2004. (Foto: Anishkapoor.com)

Buduća mobilna dvorana će moći primiti 700 gledatelja, a bila bi konstruirana od laganog materijala, dok bi pneumatska struktura omogućavala brzo napuhavanje dvorane. Naručena od švicarskog Lucerne festivala, dvorana će se graditi u suradnji s japanskim arhitektom Aratom Isozakijem, javlja BBC. Ista bi trebala biti u upotrebi u proljeće iduće godine. Projek je nazvan Ark Nova – A Tribute to Higashi Nihon. Higashi Nihon je područje u Japanu koje je u ožujuku ove godine pretrpjelo najveće razaranje uzrokovano potresom i tsunamijem.

„Mi sigurno ne možemo izbrisati groznu bol i patnju“, izjavio je Michael Haefliger, izvršni direktor Lucerne festivala i dodao: „ Ali kroz glazbu i umjetnost možemo ljudima u regiji pružiti novu nadu.“

Koncertna dvorana bit će prevožena po lokacijama devastiranog područja u Japanu. Program uključuje jazz koncerte i koncerte klasične glazbe, a također će se koristiti i za ples i multimedijalne projekte. Očekuje se da će se u projekt uključiti brojni sponzori kako bi program bio besplatan za lokalno stanovništvo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X