Bob Dylan se još nije oglasio nakon što je proglašen nobelovcem

Švedska akademija još uvijek ne zna hoće li se novopečeni laureat osobno pojaviti na dodjeli nagrade 10. prosinca.

Bob Dylan (Foto: William Claxton)
Bob Dylan (Foto: William Claxton)

Nakon što je prošloga četvrtka proglašen ovogodišnjim laureatom Nobelove nagrade za književnost, Bob Dylan se još uvijek nije oglasio, niti je odgovorio Švedskoj akademiji.

Premda su se već oglasili i mnogi nezadovoljnici ovom odlukom, ipak su najveći ljudi među umjetnicima čestitali novopečenom nobelovcu na ovoj povijesnoj pobjedi, među kojima su se našli i Salman Rushdie, The Rolling Stones, Tom Waits i Leonard Cohen. No sam Dylan još uvijek nije stupio u kontakt s Akademijom kako bi dogovorio sitnice poput preuzimanja nagrade i pozamašnog novčanog iznosa.

“Trenutno ne radimo ništa po tom pitanju. Ja sam zvala i njegove najbliže suradnike, slala sam im e-mailove i dobila vrlo prijateljski intonirane odgovore. Nisam zabrinuta uopće. Vjerujem da će se Dylan pojaviti na dodjeli”, izjavila je, kako prenosi The Guardian, stalna tajnica Švedske akademije, profesorica Sara Danius koja je i pročitala objavu ovogodišnje odluke Akademije da se Nobelova nagrada za književnost Dylanu dodijeli za “stvaranje novih poetskih izraza u okviru velike tradicije američke pjesme”.

Dylan je pozvan da 10. prosinca u Stockholmu prisustvuje dodjeli nagrada koje će laureatima dodijeliti kralj Carl XVI Gustaf.

“Ako ne želi doći, neće doći. U svakom slučaju održat će se velika proslava u njegovu čast”, dodala je Danius u intervjuu za radio SR.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X