‘Collision Boogie’ – oštri stilski zaokret grupe The Jim Jones Revue

The Jim Jones Revue, koji smo imali priliku dva puta slušati i gledati u Zagrebu, mijenja taktiku. Eksperiment je upravo započeo s pjesmom ‘Collision Boogie’.

The Jim Jones Revue 'Collision Boogie'

Ako se parafrazira gitaristička izjava iz kultnog filmsko-glazbenog klasika „Spinal Tap“, da potenciometar glasnoće pojačala treba odvrnuti, ne na 10, već na 11, postavlja se pitanje: gdje krenuti nakon toga? The Jim Jones Revue inspirirani eksplozivnim nastupima Little Richarda priskrbili su sebi status benda koji uživo ide na taj famozni i beskompromisni ’11’. Zid buke bio je fantastičan na debi albumu, ali od tada JJR u diskografskom smislu stalno ispituju i druge niše. Radikalni zaokret upravo se dogodio objavljivanjem singla „Collision Boogie“.

„Collision Boogie“ napuštanje je richardsovskog sisteme lančanih detonacija. Pjesma je svojevrsno ‘pročišćavanje terena’ i za bend uskakanje u novo uzbudljivo odijelo kao što je na početku bilo ono Little Richarda. Ovog puta plesni ritam je u prvom planu i to onaj koji je zapadu prvi predstavio Bo Didley, jedan od prvih rock and roll originatora.

Gotovo akustična „Collision Boogie“ nudi novo poglavlje Jim Jones Revuea u kojem je peckavi piano zamijenio distorzijski overload. Sam Jim Jones taj zaokret objašnjava posve slučajnom inspiracijom koju je dobio vozeći se u autu i slušajući na radiju jednu jamajčansku dancehall pjesmu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Nn7I7DMTsT4[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X