Colour Haze u Močvari – zagrijavanje za Bear Stone Festival

Colour Haze je četveročlani bend iz Münchena koji je sinoć došao posuti svoju psihodeličnu maglicu po zagrebačkoj publici u Močvaru, napunivši ju uzduž i poprijeko s obožavateljima stoner rock zvuka.

Colour Haze (Foto: Sanja Matić – IG: @sanjashootsphotos)

Bend je prisutan na sceni već 28 godina, te slovi kao jedan od najstarijih i najutjecajnijih njemačkih stoner rock bendova, koji je inspirirao mnoge. Osim što su poznati u psychedelic/stoner krugovima, također se može reći da su se kod nas već i “udomaćili” s obzirom na to da im je ovo treći posjet Zagrebu. Ovoga puta uvod su im napravili Bosco Sacro iz Italije na čiji nastup nisam stigla, što mi je iskreno žao te se nadam da ću ih već negdje uspjeti “uloviti”.

Nakon čekanja u redu za ulazak u već krcatu Močvaru pa zatim čekanja u redu za šank (svaka čast curama koje su radile), otpila sam dugo iščekivan prvi gutljaj piva te mi je preostalo još se samo stopiti u masi uzbuđenja. Nedugo nakon, bend je izašao na pozornicu te se iz sounda mogao čuti cvrkut ptica, koji se fino stopio sa žamorom publike i tako naznačio početak dvosatne delicije.

Colour Haze (Foto: Sanja Matić – IG: @sanjashootsphotos)

Već na početku počela su mi se pojavljivati pitanja i ideje poput: kako bi bilo da je koncert na otvorenom? Zašto je baš danas sivo i kišno? Jasno mi je bilo odmah da sve to zvuči nezahvalno te da trebam uživati u onome što trenutno imam (tako je i bilo, daleko od toga), ali osjećaj koji su mi svojom svirkom proizveli definitivno je bio vezan uz ljeto, livade, bosonogo skitanje, bezbrižno “hemočarenje” i okrijepe u obliku mora ili rijeke. Tako sam se ubrzo ipak uspjela odvojiti od dosadašnjih želja i željica te otploviti na oblaku šarenog dima koji se proširio Močvarom.

Colour Haze (Foto: Sanja Matić – IG: @sanjashootsphotos)

U idućem trenutku misli su me odvele na Bear Stone festival, koji sam uspjela posjetiti prošle godine. Bitno je naglasiti kako jučerašnjoj uživanciji trebamo zahvaliti upravo ekipi Bear Stonea, koji su se potrudili dovesti Colour Haze, te tako promovirati predstojeće izdanje festivala koji će se održati 7. i 8. srpnja 2023. u Slunju na lokaciji gdje se inače nalazi Mo:Dem festival. Ako niste još imali priliku posjetiti festival kao niti lokaciju, toplo preporučujem da se pobrinete za to već ovo ljeto.

Colour Haze (Foto: Sanja Matić – IG: @sanjashootsphotos)

No, vratimo se u Močvaru do četiri vrhunska glazbenika koja su nas sinoć svojim psihodeličnim vrludanjima jedan tren ljuljuškali, a drugi tren, teškim i glasnim riffovima izbacivali iz chill zone. Bend se sastoji od Stefana Kogleka koji je gitarist i vokalist, Manfreda Merwalda na bubnjevima, Jana Faszbendera na klavijaturama/synthu te Marija Oberpuchera na bassu. Kako stvaraju većinom instrumentalnu glazbu, do jučer gotovo da sam i zaboravila koliko ponekad zaista nije potrebno imati tekst u sklopu pjesme, iz razloga što je jezik glazbe sam po sebi dovoljno snažan i jasan. Ipak, Koglek se u određenim dijelovima pjesama odvažuje počastiti nas i s lirikom, kao i sa svojim vokalnim sposobnostima (koje sam pred kraj koncerta toliko zavoljela, da sam pomislila kako se ne bih bunila da ga čujem cijelo vrijeme).

Colour Haze (Foto: Sanja Matić – IG: @sanjashootsphotos)

Osim što nam je pjevao, također nam se i zahvalio te tako naglasio kraj koncerta, na što je publika, naravno, reagirala već poznatim skandiranjem “hoćemo još” tj. “we want more”. Dečki iz benda su jedva dočekali ovaj trenutak pa su se vratili po svoje instrumente i prije nego što su ih ispustili te odlučili odsvirati još dvije pjesme.

Mi sretni, oni sretni. I znam da ću definitivno biti opet sretna kada vidim da netko najavljuje kako nam se vraćaju u goste, a još sretnija ako bude bilo prilike za nekom travom ili pijeskom pod nogama, užarenim glavama i zaljuljanim “hemocima”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X