DKV Trio otvara 15. festival Žedno uho u svibnju

Međunarodni festival aktualne glazbe – 15. festival ŽEDNO UHO održat će se u Zagrebu na različitim lokacijama od 21. do 24. svibnja 2014.

DKV Trio

Petnaest godina postojanog promoviranja, istraživanja nezavisne međunarodne i regionalne glazbene scene Žednouhi će proslaviti uz precizno odabrane, glavne sastojke recepta Mate Škugora: free jazz, RnR/punk/noise, moderna kompozicija, kao i elektronska glazba. Cilj ovogodišnjeg festivala je u ovim mračnim vremenima kvalitetnom glazbom razveseliti vjernu dugogodišnju Žednouhu publiku kao i mlade slobodoumne naraštaje koji su u moru šunda i kiča prepoznali prave kulturno-umjetničke vrijednosti.

Kao prvog izvođača koji će nastupiti 21. svibnja na otvaranju festivala najavljen je jedan od trenutno najkreativnijih free jazz sastava na svijetu – DKV TRIO: Hamid Drake (perkusije), Kent Kessler (kontrabas) i Ken Vandermark (saksofon, tenor saksofon,klarinet ).

DKV trio je nastupio prije više od 12 godina u klubu KSET što je ujedno bio i prvi free jazz koncert koji je bio rasprodan. Euforija koju su ova tri jazz maga napravili u klubu KSET 2002. godine je omogućila da NO JAZZ festival kasnije izraste u respektabilnu manifestaciju. Tjedan u kome su nastupili DKV trio 2002. godine (12-16.02.2002.) osim free jazz eksplozije, donio je Zagrebu prvi i posljednji put nastup benda GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR što je u to vrijeme za Žedno uho tj. Matu Škugora bio daleko najveći koncert do tada, a izrodilo je strast i interes za veće izvođače i produkcije.

DKV trio čine tri vrsna strastvena jazz glazbenika koji su 1994. godine zasviravši zajedno ostvarili alkemijsku povezanost koja i dan danas traje, a iz čega je proizašla masa vrsnih nastupa diljem svijeta kao i tri studijska albuma i dva službena live izdanja. Pored rada u DKV triu, Hamid, Ken i Kent sviraju i surađuju sa najbitnijim jazz gazbenicima na aktualnoj jazz sceni što ukazuje na posvećenost, ljubav prema glazbi te opisuje kakav nas koncert očekuje 21. svibnja na otvaranju 15. Festivala Žedno uho; Hal Russell, Paal Nilssen-Love, Fred Anderson, David Stackenäs, Paul Lytton, Joe Morris, Ab Baars, The Ex, Marcin Oles, Axel Doerner, William Parker, Mats Gustafsson, Bartlomiej Oles, Wolter Wierbos, Joe McPhee, Zu, Peter Brötzmann, Fredrik Ljungkvist, Paul Lovens, Lasse Marhaug, Yakuza, Kevin Drumm, Don Cherry, Herbie Hancock, Pharoah Sanders, Fred Anderson, Archie Shepp , David Murray, Reggie Workman, samo su neka od njih.

Nastup DKV tria na otvaranju festivala shodno slobodnoj, strastvenoj formi glazbe koju svira ovaj fantastični trio simbolično najavljuje i ostatak line up-a koji će se postepeno otkrivati javnosti u predstojećem periodu.

Za ovu godinu Žedno uho najavljuje i limitirani broj festivalskih karata po povoljnim cijenama za najvjernije, a i najbrže ljubitelje kvalitetne glazbe. Više informacija o festivalskim ulaznicama kao i o pojedinačnim ulaznicama bit će uskoro objavljene putem medija i socijalnih mreža.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X